Haber

Muharrem Erkek: Gerekli tüm itirazları yaptık

CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy sayımındaki usulsüzlüklere ilişkin partisi genel merkezinde açıklama yaptı.

14 Mayıs seçimlerinde oy kullanan ve göreve gelenlere teşekkür eden erkekler, Türkiye ve yurt dışındaki 201 bin 807 sandıktaki ıslak imzalı tutanakların yüzde 99,9’unun sistemlerine girildiğini söyledi.

CHP’nin seçim takip sisteminin işleyişi hakkında da bilgi veren Muharrem Erkek, sandık sonuç tutanaklarının önce partinin okul müdürüne, ardından ilçe başkanına ve ardından genel merkeze gönderildiğini belirtti. Sandık sonuç raporunun Yüksek Seçim Kurulu’nun girdiği rakamlarla eşleşmemesi durumunda CHP sisteminin kırmızı alarm verdiğini, bu durumda düzeltme ve itirazda bulunduklarını söyledi. Çok sağlıklı bir altyapıya ve sistemlere sahip olduklarına değinerek, “Her oyu takip ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 201 bin 807 sandıktan 2 bin 269 sandıkta sonuç raporunda farklılık tespit ettiklerini söyledi. Bu farklılıkların dört adayın da lehinde ve aleyhinde olabileceğini ifade eden Male, “Adayımız Kılıçdaroğlu’nun aleyhine yaşananları da tespit ettik. Pazartesi günü saat 17.00 itibariyle itirazlar yapıldı.” Milletvekili seçimlerinde 4 bin 825 sandıkta CHP ve UYGUN Partisi’ne karşı farklılık ve çelişkiler tespit ettiklerini belirten Erkek, dün saat 15 prestijiyle bu itirazların yapıldığını kaydetti.

Geçersiz oy kullanan ya da sandığa gitmeyen erkek seçmen sayısının 9 milyona ulaştığını söyledi. “14 Mayıs seçimlerinde kazanan çıkmadı” diyen Male, “Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. 28 Mayıs’ta demokrasiyi, baharı, mutluluğu hep birlikte yakalayacağız çocuklarımızın geleceği için. sonraki nesiller”.

DW/EC, TY

DW Türkçe’ye VPN ile nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu