Haber

Eskişehir Valisi: Bu yıl daha fazla turist bekliyoruz

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 2023 yılında 540 bin turisti ağırladıklarını belirterek, bu yıl kente daha fazla ziyaretçi gelmesini beklediklerini söyledi.

Aksoy, Eskişehir Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle AÜ Öğrenci Merkezi’nde düzenlenen Eskişehir Turizm Çalıştayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, turizmin son derece önemli bir sektör olduğunu söyledi. stratejik değeri, kentin amaçları açısından çok değerli fırsatlar sunuyor.

Eskişehir’e 2023 yılında 540 bin turistin geldiğini belirten Aksoy, “Bu yıl şehrimize daha fazla turistin geleceğini tahmin ediyor ve bekliyoruz.” söz konusu.

Aksoy, Türkiye’de Yüksek Hızlı Tren hizmetlerinden yararlanan ilk illerden birinin Eskişehir olduğunu, bu avantajın birçok şehre daha hızlı ulaşım sağladığını belirtti.

Hasan Polatkan Havalimanı’nın 2023 yılında 93 bin yolcuya hizmet vereceğini anlatan Aksoy, Eskişehir’in kültür turizmi açısından çekim merkezi olmaya aday en büyük şehirlerden biri olduğunu vurguladı.

Eskişehir’in Porsuk Nehri ile misafirlerinin fotoğraflarında ve anılarında ölümsüzleştiğine dikkat çeken Aksoy, şöyle konuştu:

“Sivrihisar ilçemizde doğal ve tarihi güzelliklerin sinema platosuna dönüştürülmesiyle bir ilçenin nasıl değişebildiğine ve bu dönüşümün turizm tarafından tüm boyutlarıyla nasıl benimsendiğine tanık oluyoruz. Konaklama ve eğlence seçeneklerinin artmasıyla birlikte gelişen turizm hizmetleri, Balkan ve Kafkas göçleriyle zenginleşen yemek kültürünün daha fazla değerlendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda gastronomi zenginliğimizin bir çekim unsuru olarak turizmde aktif olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Sektörel fuarları ve tam turizmi daha da geliştirmemiz gerekiyor. Roma döneminden bu yana ünlü şifalı su kaynaklarımız ve termal altyapımız sağlık turizmi açısından güçlü yönlerimiz olarak öne çıkıyor.Eskişehir, ülkemiz turizm eğitiminin yapı taşlarından biridir.Coğrafi olarak “Konumu ile turizm hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz, Eğitimli genç nüfusu, doğal zenginliği, tarihi birikimi, vizyonu ve Eskişehirlilerden gelen güçlü destek.”

Vali Aksoy, çalıştayın Eskişehir turizminin mevcut durumu, sorunları, fırsatları ve tehditlerinin değerlendirilmesine olanak sağlayacağını sözlerine ekledi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal da üniversitesinin eğitim ve araştırmanın yanı sıra şehre katkı sağlayacak çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Açılış programına Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avnamak ve diğer ilgililer katıldı. Semra Günay’ın sunumuna yer verildi.

Yaklaşık 200 katılımcının yer aldığı çalıştay, yarın açıklanacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu