Haber

İncirliova Belediyesi Sandıklı İlçesindeki araziyi devlete devretti

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, meclis kararıyla devlete taksim işleminin yapılacağı Sandıklı İlçesi’nde bulunan arsayla ilgili Sandıklı’dan yaptığı açıklamada, “Cami ve mezarlık aynı kalacak, hizmetler aynı kalacak” dedi. Devam edeceğiz. Kesinlikle cami ve mezarlık satmıyoruz.”

Cuma namazını Sandıklı Camisi’nde kılan Önder Kaya, namazın ardından vatandaşlarla kafede bir araya gelerek, İncirliova Belediye Meclisi’nin aldığı kararla devlete taksim işleminin yapılacağı alan hakkında bilgi verdi. Sandıklı Mahallesi. Lider Kaya, borçsuz İncirliova Belediyesi çalışmaları kapsamında Sandıklı İlçesi 158 ada 15 parselde bulunan taşınmazın süreksizlik nedeniyle devletin ilgili kurumlarına devredilmesi için belediye meclisinden yetki almıştı. 6183 Sayılı Kanun’un 8’inci unsuru.

Meclis’te onaylanan kararın ardından söz konusu aşamaya ilişkin spekülatif haberlerin gelmesinin ardından Önder Kaya, konunun gerçeğini anlamak için çalışmalara başladı. Başkan Kaya, konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, cami veya mezarlığın satılması gibi bir durumun bulunmadığını, hem caminin hem de mezarlığın vatandaşların kullanımına devam edeceğini, alınan kararın yerinde olduğunu ifade etmişti. Aşamalı bir karardır ve İncirliova Belediyesi’nin devlete olan borçlarının bir kısmının silinmesini amaçlamaktadır. Bir çalışma doğrultusunda alındığını belirtti.

Bugün mahalleye giderek Cuma namazını Sandıklı Camisi’nde kılan Başkan Kaya, namazın ardından vatandaşlarla bir araya gelerek söz konusu yerin taksim süreci hakkında bilgi verdi. Öte yandan Planlama ve Şehircilik Müdürlüğü Çalışanı Mustafa Kor, konuyla ilgili teknik detayları vatandaşlara aktardı.

“Yalan ve iftira dolu haberler vardı”

Sandıklı’da konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kaya, “Bugün Sandıklı Camisi’nde Cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlarımızla sohbet ederek, son dönemde kasıtlı olarak farklı yönlere çekilmeye çalışılan meclis kararımız hakkında mahalle sakinlerimizi bilgilendirdik. Yalan ve iftira dolu haberlerin olduğu kanallar.Bir kez daha açıklık getirmek istiyorum: Cami ve mezarlık aynı kalacak, hizmetler devam edecek.Biz kesinlikle cami ve mezarlık satmıyoruz.Belediye meclisinde aldığımız devir kararıyla, Türkiye’de yüzlerce belediyenin yararlandığı kanundan yararlanarak devletin camisini devlete iade ediyoruz. “İncirliova Belediyesi’nin devlete olan borçlarını silmeye çalışıyoruz. Kimseye para karşılığı bir şey satmıyoruz” dedi.

“Kazanan İncirliova olacak”

Söz konusu karara ilişkin Başkan Kaya, “6183 sayılı Kanun’un süreksiz 8. maddesi, adından da anlaşılacağı üzere süreksiz bir unsurdur. Yıl sonuna kadar geçerliliğini yitirecektir. İsteseydik görmezden gelebilirdik.” Bu yazı yokmuş gibi davranılıyor. Ancak konunun siyasi gündem maddesi olarak kullanılacağını bildiğimiz halde İncirliova için bu doğru değil.” Biz ne yaptıysak onu yaptık. Bu kararla birlikte söz konusu arsanın devlete devredilmesi sürecini başlatarak İncirliova Belediyesi’nin devlete olan borçlarının değerli bir kısmının silinmesi için çalışmalara başladık. Bu süre zarfında bu arazi için gerekli parselasyon işlemleri yapılarak devletin ilgili kurumlarına iadesi sağlanacak. Bu süreçte bize ait mezarlıklar, cami, mescit gibi vatandaşların kullandığı yerler kullanılmaya devam edecek. Belediye olarak buraların hizmetlerini her zaman olduğu gibi eksiksiz olarak vermeye devam edeceğiz. Daha sonra bize ait olan yerler tekrar bize devredilecek. Ama borcumuzu sildireceğiz. Şunu bir kez daha belirteyim, bu kararın kazananı İncirliova ve İncirliova halkı olacaktır” dedi. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu