İş

Amazon, Alexa biriminde işten çıkarmalar yaptı

Amazon’dan yapılan açıklamada, Alexa ile kaydedilen ilerlemenin cesaret verici olduğu ve müşterilerin evlerinde yarım milyardan fazla cihazla her saat on milyonlarca kez Alexa ile etkileşime girdiği belirtildi.

Üretken yapay zekaya yapılan yatırımlara dikkat çekilen açıklamada, şirketin bazı çalışmalarının iş öncelikleri ve müşterilerin değer verdiği konular doğrultusunda değiştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bu değişikliklerin bazı işletmelerin durdurulması ve bazı çalışanların görevlerinin sona erdirilmesiyle sonuçlandığı belirtilerek, işten çıkarılan çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Bu kararı vermek zor olsa da açıklamada Alexa’nın geleceğinin iyimser olduğu vurgulanarak şöyle devam edildi: “Alexa, biz ilerledikçe işimizin önemli bir parçası olmaya devam ediyor ve vizyonumuzu gerçekleştirmek için yatırım yapmaya ve yenilik yapmaya devam edeceğiz.” İfadesi kullanıldı.

ABD basınında yer alan haberlerde, Amazon’un Alexa biriminde işten çıkarılan kişi sayısının “birkaç yüz” olduğu belirtildi.

Hafta başında Amazon’un oyun biriminde 180’den fazla kişinin işten çıkarıldığı ve bazı bölümlerin kapatıldığı belirtilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu