Haber

11 şehri yerle bir eden depremin ardından gündeme geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken ‘imar affı’

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, Türkiye’yi sarsan felaketin ardından imar affı konusu yeniden tartışılmaya başlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DAHA FAZLA KÖŞE TUTACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı ortak yayında konuyla ilgili olarak, “İmar affından bahsediyorsunuz. Hatırladığım kadarıyla Anayasa’nın Meclis’le ilgili 50. maddesi olsa gerek. bunların arasında katalog suçlar var yerini alacak onu köşeye sıkıştıracağız.

“İSTANBUL’A GİRİŞTE VİZE DEDİK”

Benim belediye başkanlığımda İstanbul’a girişte vize dedik. ‘Şehirden şehire gitmek için vize mi bağlayacaksın’ dediler. Dünyayı bilmiyorlar. Londra’da merkeze giremiyorsunuz. Kesin fiyat, vizeye tabidir. Ben o dönem belediye başkanıyken İstanbul 8 milyondu. Şimdi yaklaşık 16 milyon. O gün bunu söyleyenlerin şehircilikten, göçten haberi yoktu.

“VİZELİ OLDUĞU İÇİN HERKES GELEMİYOR”

O gün, tartışmalarımız gerekçe getirdi. O zaman söylediklerimize saygı duyulsaydı, o günkü planlarımız çok daha güçlü olabilirdi. O planlar sonucunda İstanbul’a gelenler önce iş mi buldular, belli imkanlarınız var mı, akrabalarınız var mı vs. Bu şekilde sorarak gelirdi. Vize olduğu için herkes gelemeyecekti” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu