Haber

CHP’li Çan: Atakum sahilindeki limanın doldurulan alanının altıda biri imara açılacak

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Atakum sahilindeki limanın yaklaşık 200 bin metrekaresinin doldurulacağını, doldurulan alanların ise yaklaşık altıda birinin imara açılacağını savundu.

Çan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bilim adamlarının “kıyı akıntı düzeni bozulacak, malzeme birikimi olacak, kıyı erozyonu olacak, rip akıntıları artacak” yönündeki uyarılarına rağmen marina yaptırıldığını belirtti. Samsun Atakum sahilinde inşa edilen; Hükümetin bu uyarılara kulak vermediğini iddia etti.

Bilim adamlarının uyardığı tüm olumsuz durumların birer birer ortaya çıktığını belirten Çan, “Mevcut düzen bozuldu, limanın içi çamurla doldu, kıyı şeridinde rip akıntıları o kadar arttı ki yazın boğulma vakaları arttı” rekor seviyede.” dedi.

CHP’li Çan, ortaya çıkan sorunların çözümü için bilim insanları tarafından akış düzeninin sağlanmasına yönelik bir proje yapılması gerektiğini belirtti. Bu projenin özel olarak yapılmadığını belirten Çan, “Atakum sahilinde limanın iç kısmında yaklaşık 200 bin metrekarelik alanı dolduracaklar. Doldurulan alanların yaklaşık altıda biri imara açılacak” dedi. . Onların akılları ve fikirleri kalkınma kirasıyla ilgilidir.” söz konusu.

hemsinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu