Sağlık

Hamam böcekleri, keneler, pireler, fareler… Yazın bu haşere ve kemirgenlere dikkat edin.

Bilkent Holding kurumsal hizmet kümesi şirketlerinden entegre tesis yönetimi alanında yenilikçi çözümler sunan yüzde 100 yerli sermayeli Zirve Servis, ilaçlama alanında da faaliyet gösterecek. Özellikle yaz aylarında sık görülen hamam böceği, kene, pire, sinek gibi haşere ve kemirgenlere karşı dikkatli olunması ve önlem alınması gerektiğine işaret eden Zirve Hizmet ve İdare A.Ş. Tesis Yönetimi Bölge Müdürü Murat KILIÇ, şunları söyledi: Bu tür sorunların yaşanmaması için düzenli periyodik uygulamalar yapılarak önlem alınabilir.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte istenmeyen “misafir”ler de konut ve işyerlerinde misafir olabiliyor. Yaz aylarında en sık görülen haşere ve kemirgenlerden bazıları doğu hamam böceği, Alman hamam böceği, Amerikan hamam böceği, ev karıncası, gümüş böceği, örümcekler, marangoz karıncaları, pireler, kulağakaçanlar, çıyanlar, fareler, sıçanlar, keneler ve sineklerdir. Haziran-Ekim ayları arasında yaygın olan bu canlılar sağlığı da tehdit edebiliyor. Bu nedenle bu gibi durumlarda pestisit uygulaması büyük değer taşımaktadır. Bu değerin bilincinde olarak Bilkent Holding’in kurumsal hizmet küme şirketlerinden biri olarak faaliyetlerine devam eden ve yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Zirve Hizmet ve Yönetim A.Ş., ilaçlama alanında da faaliyet göstermeye başladı.

“İnsan sağlığı açısından kontrol altına alınmalı”

Havaların ısınmasıyla birlikte sıcak hava iklimine uyum sağlayan ve uyum sağlayan hamamböceği, karasinek, sivrisinek, arı, tahtakurusu ve kene gibi haşerelerle mücadele insan sağlığı açısından kontrol altına alınmalıdır” dedi. Zirve Hizmet ve İdare A.Ş Tesisler İdaresi Bölge Müdürü , faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Başvuru tarihleri ​​genellikle haşere popülasyonuna, haşere tipine ve uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Summit Service olarak kullandığımız ilaç ve ekipmanlar kokusuz, leke yapmayan ve Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü onaylıdır.Ayrıca insan sağlığına uygun dozajlama yapılarak uygulama alanından ayrılmaya gerek kalmaz. İlaçlama uygulamaları rastgele bir haşere veya kemirgen sorunu olduğunda yapılacağından, bu tür sorunların yaşanmaması için düzenli aralıklarla ilaçlamalar yapılarak önlem alınabilir.

Başvurular 21’er günlük periyotlarla yapılmaktadır.

21 günlük periyotlarda ilaçlama yapıldığına işaret eden KILIÇ, “Bazı işletmelerde özellikle gıda, gıda ve sağlık branşlarında bazı tıbbi haşere sorunlarının daha sık görülmesi nedeniyle bazı işletmelerde 21 günlük periyotlarda ilaçlamalar yapılmaktadır. . Örneğin İSG yönetmeliğinde çalışanların sağlığını gözetmek ve haşere veya kemirgen kaynaklı hastalık ve rahatsızlıkları önlemek amacıyla ilaçlama hizmetleri aylık düzenli denetimlerle verilmektedir. Düzenli aralıklarla ilaçlama yapılması büyük sorunların önüne geçerken, haşere ve kemirgenlerin neden olduğu hastalık gibi sorunların da önüne geçer.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu