Haber

Oktar’a gönderilen ‘adli’ notlar: ‘Parayı ve kadını görünce yoldan çıkıyorlar’

Silahlı Suç Örgütü üyeleri tarafından kaydedilen 49 hakim ve savcıya ilişkin Adnan Oktar’ın aldığı notlardan yola çıkılarak hazırlanan rapor ortaya çıktı. Raporda, örgütün elebaşı Adnan Oktar’a, terör örgütünün görevden aldığı isimler arasında yer alan eski Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cerit, eski İstanbul ve Bölge Adliyesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, istinaf savcısı Ali Parlar gibi isimler hakkında bilgi verildi. HSK, örgüte yardım ettiği iddiasıyla soruşturma yürütüyor.

‘İSTANBUL ADLİYESİNDE BİR SAVCIMIZ VAR’

KRT’den Can Bursalı’nın haberine göre, ilk olarak Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne yardım ettiği iddiasıyla HSK tarafından Hadi Salihoğlu ile birlikte soruşturulan istinaf savcısı Ali Parlar hakkındaki not dikkat çekti. Notta Parlar’la ilgili “İstanbul Adliyesi’nde savcımız var” ifadesi kullanıldı.

Hadi Salihoğlu hakkındaki notta, örgütün Adnan Oktar’dan sonra en yetkili isimlerinden Tarkan Yavaş ile örgütün yasal imamı sayılan Noyan Orcan arasında yapılan görüşmeye ilişkin bilgiler yer alıyor. Bu notta Salihoğlu’na ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

“Mezheplere karşı herhangi bir işlem yapılmadığını, böyle bir şeyin mantıklı olmadığını söyledi. ‘Herkes bir mezhebe mensuptur. Böyle bir şey olamaz’ dedi. Bize karşı herhangi bir hazırlık yapıldığını duymadığını, şikayetten bir sonuç çıkmayacağını, bana bir şey olursa “Gelin” dedi ve size şöyle hitap etti: ‘Kardeşime selam söyle’.”

Raporda, eski Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cerit’le yapılan görüşme notunun örgüt başkanı Oktar’a da iletildiği görülüyor. Notta Cerit’le görüşmenin kısa sürdüğü belirtilerek, “Tutumunun olumlu olduğu” belirtildi. Notta, Cerit’in daha önceki bir toplantıda örgütün televizyon kanalı A9 TV’deki yayınlarda kadınlar nedeniyle soğuk davrandığı hatırlatılarak Adnan Oktar’a, “Ama çok şükür bugün tavrı çok iyiydi. “

‘PARAYI VE KADINLARI BİRARADA GÖRÜNCE SAPTIRIYORLAR’

Notlarda ayrıca bir hakimin Bebek’te örgüte ait bir lojmanda sıklıkla kaldığı belirtiliyor. O dönemde aktif görevde olan ve şu anda emeklilik günlerini noterlik yaparak geçiren hakimin sık sık Bebek’te örgüte bağlı bir evde kalması örgütte rahatsızlık yarattı. Oktar’a yazılan notta, “Eymen bildirim yapıyoruz diyor. Ama bu biraz fazla. Siz daha fazlasınız” sözlerinden de anlaşılıyor. “Umarım iyi biliyorsunuzdur, gereğinden fazla zaman ayrılmış olabilir.”

Ele geçirilen notlarda, görüşülen yargı mensuplarına ilişkin değerlendirmeler de yer alıyor. Görüşülen yargı mensupları, Adnan Oktar’a sunulan raporlardan birinde şöyle diyordu: “Bu adamlar biraz kaba. İlk tanıştığı kadınla 30 yaşında evleniyor. Eşlerinin durumu belli. Güzeller var. Etrafında kızlar var. 500 bin dolarlık dava teklif ediyorlar. Kadını bir arada görünce parayı alıp alıyorlar.” “Yüzlerine bulaştıracak şekilde” ibarelerine yer verildiği görülüyor.

KAYNAK

mudanyaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu