Sağlık

DSÖ pandeminin bilançosunu yaptı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), koronavirüs pandemisinin özellikle ilk iki yılında meydana gelen erken ölümlerin dünya çapında 337 milyon yıllık insan yaşamının kaybına neden olduğunu açıkladı.

Kuruluş, yalnızca 2020 ve 2021’deki ekstra ölüm oranına ilişkin verilere dayanarak, Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısını 14 milyon 900 bin olarak tahmin ediyor.

DSÖ’nün bilgi işlemden sorumlu müdür yardımcısı Samira Asma, koronavirüse yakalananların ortalama yaşam süresinin istatistiksel olarak ortalama 22 yıl kısaldığını söyledi.

Kuruluş aynı zamanda küresel sağlık hizmetlerindeki bazı olumlu gelişmelerin koronavirüs pandemisi nedeniyle gerilediği uyarısında bulundu.

Örgütten yapılan açıklamada, pandeminin modern tıbbi hizmetlere ve sistemik aşılara erişimdeki eşitsizliği derinleştirdiğine dikkat çekti. Örgüt, bu eşitsizliğin özellikle verem ve sıtma ile mücadelede görüldüğünü açıkladı.

DSÖ Lideri Tedros Adhanom Ghebreyesys, BM’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için sağlık ve sağlık sistemlerine yapılan yatırımların önemli ölçüde artırılmasını talep etti.

AFP/BO,HT

DW Türkçe’ye VPN ile nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu