Dünya

UPTION’ın kullanıcı sayısı 3,5 kat arttı

Dünyanın 176 ülkesinde 400 bin işlem noktasında hizmet veren para transferi şirketi UPT’nin taşınabilir uygulaması UPTION, geçtiğimiz yıl yaklaşık 3,5 milyon işlemle 15 milyar liranın üzerinde para transferine aracılık etti. Uygulama, 2023 yılında kullanıcı sayısını 2022 yılına göre 3,5 kat artırarak 500 bin müşteriye ulaştı. Yüzde 100 Faal Bank iştiraki olarak hizmet veren UPT, UPTION uygulamasının bu esası ile dünya çapında 77,5 milyar TL para transferine aracılık ederek 2023 yılında yüzde 24 büyüme elde etti. UPT altyapısı ile Türkiye dışındaki ülkeler arasında gerçekleştirilen işlem sayısı 2023 yılında 2022 yılına göre yüzde 37 arttı. Geçen yıl yurt dışında 67 banka ve ödeme kuruluşu; UPT altyapısı ile 136 farklı koridorda para transferi işlemlerini gerçekleştirdi.

Küresel “tek boynuzlu at” şirketlerine ödeme hizmetleri sağlar

Türkiye dışında 14 farklı ülkede hizmet veren UPT, 2023 yılında bu ülkelerdeki lider bankaların taşınabilir uygulamalarında yer almaya başlayarak hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en değerli “unicorn” şirketlerine ödeme hizmetleri sunmaya başladı. Kendi altyapısı ve teknolojisine sahip olan UPT, yenilikçi yaklaşımıyla fintech kuruluşlarına dijitalleşme yolunda da liderlik ediyor.

Yeni özellikler büyümeyi destekliyor

Dünya nüfusunun yüzde 95’inin uygun maliyetlerle para transferi yapmasını sağlayan UPTION, 2023 yılında geliştirdiği özelliklerle kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam etti. UPT Genel Müdürü Murat Kastan, “2023 yılını dijital yıl ilan ettik. UPTION’da uluslararası koridorlarımızı ve hizmet seviyemizi artırırken, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda birçok yeni ürün ve hizmeti de ekledik. Bunlardan en değerlileri sterlin (GBP) Avrupa hesabı, yurt dışındaki dijital cüzdanlara gönderim olanağı ve fatura ödeme hizmetiydi. Geçtiğimiz dönemde Avrupa’dan ödeme alması gereken ancak Avrupa’da banka hesabı açmakta zorluk çeken kullanıcılara UPTION’dan dakikalar içinde Avrupa Hesabı açma imkanı sunmuştuk. UPTION’ın en popüler ve yenilikçi çalışmalarından biri olarak dikkat çeken bu hesap, yalnızca Euro cinsinden ödeme alabiliyordu. Bu hesabın da sterlin cinsinden ödeme kabul etmesini isteyen müşterilerimizi dinledikten sonra hayata geçirdiğimiz sterlin hesabı ile UPTION kullanıcıları, Avrupa’dan UPTION hesaplarına GBP ödemelerini saniyeler içinde ve zahmetsizce yapmaya başladı. “Müşterilerimizin beklentilerini en uygun çözümlerle karşılayarak geliştirdiğimiz UPTION’da sırada dolar hesabı var” dedi.

Türkiye’ye en fazla para transferi Türki Cumhuriyetler ve ABD’den yapılıyor

Banka hesaplarına, kartlara ve isimlere para gönderebilen UPTION’ın 2023 yılında dijital cüzdanlara para transferi hizmetini de eklediğini hatırlatan Kastan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle Asya ülkelerinde sıklıkla kullanılan bir hizmet olan dijital cüzdan transferleri Türkiye’de yaşayan ve ülkelerine para gönderen kişilerin kullanımına açıktır. Gönderen Asya kökenli kişiler tarafından da ilgiyle karşılandı. Cüzdan gönderimlerimiz elbette Asya ile sınırlı kalmayacak; yakında başta Afrika olmak üzere dünyadaki diğer dijital cüzdanlara gönderim yapmaya başlayacağız. Tüm süreçlerimize baktığımızda 2023 yılında Türkiye’den Azerbaycan, Filipinler ve Özbekistan’a en fazla para transferi UPTION ile yapılacak; Türkiye’ye en çok para gönderen ülkeler arasında Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve ABD yer aldı.”

UPTION Kart sahibi sayısı 150 bine ulaştı

Uygulamanın 2023 yılında hızla büyümesinde UPTION Card’ın önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Kastan, özellikle UPTION Card’ın iade edilebilir “para iadesi” kampanyalarının uygulamaya olan ilgiyi artırdığını belirtti. Kastan, UPTION Kart sahibi sayısının 2023 sonu itibarıyla 150 bine ulaştığını söyledi.
2024 hedefi dünya çapında büyüme
Uluslararası para transferinde dünya markası olmayı ve küresel büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Kastan, “UPT olarak önümüzdeki dönemde özellikle Avrupa ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerine odaklanacağız. Bir fintech şirketi olarak, 2024 yılında ‘hizmet olarak’ hizmetlerimizi artırmanın yanı sıra, UPT hizmetlerini ve altyapısını tüm dünyaya sunarak para transferinde öncü olmayı ve dünya çapında büyümemizi tüm hızıyla sürdürmeyi hedefliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri ve Avrupa Birliği’nde elde edilecek UPTION, küresel müşteri kazanımına olanak sağlayacak. “Bu sayede UPTION’ı sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bilinen ve kullanılabilir bir uygulama haline getirmeyi ve müşteri bazında yüzde 100 büyüme ile yaklaşık 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz.”

habertillo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu