Haber

Kayıp 2 Kişinin Ailesi Dikili’de Batan Balıkçı Teknesini Bekliyor

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında balıkçı teknesinin batması sonucu 3 kişinin cansız bedeninin bulunduğu, 5 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı olayda kayıp 2 kişinin ailelerinin acılı bekleyişi devam ediyor. 34 yaşındaki 1 çocuk babası kayıp kardeşinden müjdeli haber beklediklerini belirten ağabey Mehmet Çakır, “Kardeşim de yanlarındaydı, hayatta kalan çocuklar öyle söylüyor. Hatta ‘yüzeceğim’ bile dedi. onlarla birlikte gitti ama ne kadar yüzebildiğine dair hiçbir bilgimiz yok.”

Olay, gece saat 02.00 sıralarında Dikili ilçesi Salihleraltı açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Oğuz İrgit isimli balıkçı teknesi kuvvetli rüzgar nedeniyle alabora oldu. Teknede bulunan 10 kişiden Oğuz İrgit, İsmet Akdağ ve Orhan Pancar isimli vatandaşların cansız bedenleri bulunurken, Alican Ateş, Arda Kuzu, Mehmet Kurunaz, İbrahim Fazilet ve Muhammet Kulak, terör örgütüne bağlı gruplar tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Kıyı Güvenlik Komutanlığı. İlk olarak Dikili Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 5 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kayıp balıkçı ‘Yüzeceğim’ dedi

Batan teknede bulunan ve kaybolan Medine Karaduman ve Gökhan Çakır’a yönelik arama kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik ekipleri tarafından aralıksız devam ediyor. Sahil Güvenliğe ait 1 helikopter, 4 tekne ve 2 dalgıç ekibiyle çalışmalar devam ederken, kayıp balıkçıların ailelerinin de acılı bekleyişi devam ediyor.

‘Yüzeceğim’ dedi

Arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, kayıp balıkçıların ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Kayıp iki kişiden biri olan 34 yaşındaki 1 çocuk babası Gökhan Çakır’dan da müjdeli haber beklediklerini belirten ağabey Mehmet Çakır, “Kardeşim hep aynı gemide çalışıyordu. Her gün yaptıkları rutin bir iş. Sanırım gece 1-2 sıralarında olay oldu. Bir tanesi orada öldü. Sahil Güvenlik 4-5 kişiyi kurtardı. Kardeşim de onlarla birlikteydi, hayatta kalan çocuklar öyle söylüyor. Hatta ‘Yüzeceğim’ bile dedi. Onlarla birlikte gitti ama ne kadar yüzebildiğine dair hiçbir bilgimiz yok. Sahil güvenlikten haber bekliyoruz” dedi.

Öte yandan hayatını kaybedenlerin cenazelerinin İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldığı, burada otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin ailelerine teslim edileceği öğrenildi. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu