Haber

TİKA Afganistan’da modern seralar kurdu

Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı (TİKA) tarafından Afganistan’ın kuzeyindeki Tahar ve Sar-i Pul illerinde modern uygulamalı seralar kuruldu.

Seraların açılış törenine TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir, Sar-i Pul Tarım İl Müdürü Kari Abdul Kadir Vahdet, Tahar Tarım İl Müdürü Mevlevi Rahimullah Ahadi ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Taşdemir, Afganistan’da başta sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Taşdemir, TİKA’nın ülkede tarıma yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü, Sar-i Pul ve Tahar illerinde Tarım, Sulama ve Hayvancılık Müdürlükleri bahçelerinde pratik seralar kurduğunu söyledi.

Uygulama seralarında bitki ve sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Taşdemir, ilk etapta ilgili kurum çalışanlarının kullanımına sunulan seralardaki uygulamalarla bölgede seracılığın geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Mikail Taşdemir, proje kapsamında illerde her biri 220 metrekare büyüklüğünde iki adet çağdaş ve standartlara uygun uygulama serasının kurulumunun yapılarak ilgili müdürlüklere teslim edildiğini kaydetti.

Taşdemir, seralarda kullanılacak gübre, ilaçlama ve ilaçlama makineleri ile ekim ve hasat için gerekli alet ve ekipmanların temin edildiğini belirtti.

Sar-i Pul ve Tahar Tarım İl Müdürleri de konuşmalarında Afganistan’da tarımın gelişmesi için hayata geçirilen projenin önemine vurgu yaptı.

doganhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu