Haber

Sel felaketi nedeniyle Kolombiya, Arjantin, Venezuela ve Küba’dan Libya’ya taziye ve dayanışma mesajları

Kolombiya, Arjantin, Venezuela ve Küba, selden etkilenen Libya’ya taziye ve dayanışma mesajlarını iletti.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kolombiya hükümeti, şiddetli yağışlar sonucu ülkenin altyapısına ciddi zarar veren ve su baskınlarına neden olan Daniel Fırtınası nedeniyle Libya’nın yaşadığı trajediden derin üzüntü duymaktadır. Kolombiya, ölümler ve kayıplar nedeniyle Libya halkı ve hükümetiyle dayanışmasını ifade ediyor.” “Ve bir an önce bu felaketten kurtulmalarını umuyor.” ifadeler kullanıldı.

Arjantin Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Arjantin, son dönemde ülkenin doğusunda birçok bölgeyi etkisi altına alan kasırga nedeniyle Libya halkına taziyelerini sunuyor. Arjantin hükümeti, Libya halkına başsağlığı dileklerini iletiyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” mesajını paylaştı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Venezuela, Daniel Fırtınası nedeniyle yaşadıkları trajediden dolayı kardeş Libya halkına en derin başsağlığı ve dayanışma dileklerini iletiyor. Bu zor zamanlarda sizlere desteğimizi yineliyoruz.” bir açıklama yaptı.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Küba halkı ve hükümeti adına, Daniel Fırtınası’nın neden olduğu can ve mal kaybı nedeniyle Libya halkına ve hükümetine en derin taziyelerimi sunuyorum.”

Libya’da sel felaketi

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Marj, Suse ve Derna kentlerinde su baskınlarına neden oldu.

Libya’nın resmi haber ajansı LANA, Derna kentindeki selde ölenlerin sayısının 5 bin 300’e çıktığını ve binlerce kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Libya Kızılayı Sözcüsü Tevfik Şükri, sel nedeniyle yerinden edilen aile sayısının 20 bin olduğunu iddia ettiklerini belirtti.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle dün ülke genelinde 3 günlük yas ilan ederken, Libya Cumhurbaşkanlığı Kurulu selden zarar gören bölgeler için kardeş ülkelere ve uluslararası kuruluşlara yardım çağrısında bulundu.

Ülkenin doğu bölgelerindeki yağış miktarının 40 yılı aşkın süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğu belirtildi.

semdinliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu