Haber

Her ilmekte dua ve gözyaşı

Osmangazi Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (OSMEK) bünyesinde faaliyet gösteren el sanatları kursiyerleri, başta Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin yaralarını sarmak için atkı, bere, eldiven gibi çeşitli eserler örüyor.

Türkiye’yi kasıp kavuran depremin ilk gününden bu yana desteğini esirgemeyen Osmangazi Belediyesi, meslek edindirme kurslarında yetişen kursiyerlerle sonunda anlamlı bir dayanışmaya imza attı. Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen el sanatları kursuna katılan hanımlar, kış mevsiminde zor günler geçiren depremzedeler için el emeği göz nuru örgü atkı, bere, yelek, eldiven ve patikleri el emeği göz nuruyla örerek, işleri tek tek paketledi. zaman.

OSMEK El Sanatları Eğitmeni Selma Endar, kursta her ilmekin büyük bir dayanışma ile atıldığını belirterek, “Hassas ve duyarlı kursiyerlerimiz ve depremzedelerimiz için bir şeyler yapmak istedik. Bu kapsamda gönüllü olarak gelen kadınlarımızla atkı, bere ve yelek ördük. Umarım bir nebze olsun katkımız olmuştur. Tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Tüm kalbinin depremzedelerle birlikte olduğunu söyleyen kursiyerler, böylesine anlamlı bir çalışmada yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

salpazari-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu