Haber

Trabzonspor son 5 yılın en kötü ikinci yarı başlangıcını yaptı

Süper Lig’de son 5 yılın en kötü 2. yarı başlangıcını yapan Trabzonspor, son 3 haftada sadece 1 puan toplayabildi. Yeni sezonun ilk yarısını 36 puanla 3. sırada tamamlayan bordo-mavili ekip, ligin ikinci yarısında ise 1 beraberlik, 2 mağlubiyet yaşadı ve henüz galibiyet alamadı.

İkinci yarıya Antalyaspor deplasmanında 1-1 berabere başlayan ve geçtiğimiz hafta evinde Galatasaray’a 5-1 yenilerek taraftarını hayal kırıklığına uğratan Karadeniz ekibi, Karadeniz derbisinde de yaralarını saramadı. Bordo mavili ekip, dün Çaykur Rizespor’a 1-0 yenildi ve kalan 3 maçta sadece 1 puan alabildi. Bu istatistikle Trabzonspor son 5 yılın en kötü ikinci yarı başlangıcını yaptı. 2019-2020 döneminin ilk 3 haftasında; 3 galibiyetle 9 puan toplayan bordo-mavili ekip, şampiyon olduğu 2020-2021 sezonunun ikinci yarısının ilk 3 haftasında ise 3 galibiyetle 9 puan topladı. 2021-2022 sezonunun ikinci yarısına ilk 3 haftada 3 beraberlikle başlayan Trabzonspor, 2022-2023 sezonunun ikinci yarısına ise 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle başlayarak 6 puan aldı. 2023-2024 sezonunun ikinci yarısına en kötü başlangıcı yapan bordo-mavili takım, çıktığı 3 maçta 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ancak 1 puana ulaşabildi.

HÜSEYİN TÜRKMEN’İN DURUMU

Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçının 20. dakikasında sakatlanarak sahadan sedyeyle ayrılan oyuncu Hüseyin Türkmen, büyük şanssızlık yaşadı. Sezon başında yaşadığı adale sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Türkmen, bu sezon ilk kez ligin 4. haftasında Kasımpaşa maçında forma giydi. Maçın 70. dakikasında oyuna giren Hüseyin Türkmen, bu maçta da sakatlığı tekrarladığı için bir süre sahaya dönemedi. Süper Lig’in 13. haftasında Sivas deplasmanında forma giyen oyuncu, 20. hafta Antalyaspor deplasmanında 84. dakikada oyuna dahil oldu ve sadece 6 dakika süre alabildi. mühlet. Trabzonspor’un 21. haftada evinde oynadığı Galatasaray maçında ilk kez ilk 11’de başlayan oyuncu, 90 dakika süre aldı. Çaykur Rizespor karşılaşmasında maça ilk 11’de başlayan Türkmen, maçın 20. dakikasında rakibiyle bir pozisyonda sakatlanarak sedye üzerinde gözyaşları içinde sahayı terk etti. Trabzonspor Kulübü’nden oyuncunun sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada, sol Aşil tendonunda yırtık tespit edildiği ve en kısa sürede operasyonun planlandığı kaydedildi.

YEREL BASININ TEPKİSİ

Öte yandan Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler, hem Trabzonspor’un kötü gidişatını, hem de Çaykur Rizespor karşısında aldığı deplasman yenilgisini farklı manşetlerle okuyucularına duyurdu. Yerel gazeteler güncel sayılarında şu manşetlere yer verdi:

Kuzey Ekspres: Bir yanda sevinç, bir yanda hüzün.

Taka: Yönetimin yedek acil durum desteği.

Karadeniz: İlhan Palut, Avcı’ya ders verdi.

Son nokta: Trabzon kan kaybediyor.

Günebakış: Trabzon acıdır.

sivrice-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu