Haber

Kulis: Emniyet Müdürü’ne FETÖ suçlaması

Emniyet Müdürlüğü terfi listesi yaklaşık 1 ay gecikmeyle yayımlandı. Listede 127 isim var ancak terfi bekleyen kişi sayısının bundan çok daha fazla olduğu belirtiliyor. T24 yazarı Tolga Şardan, perde arkasında listenin Menzil tarikatından referanslarla yapıldığı yönünde bir kanaatin bulunduğunu belirterek, Emniyet Genel Müdürlüğü Çalışma Lideri Ahmet Acar’ın FETÖ ile bağlantısının gündeme getirildiğini yazdı.

Tolga Şardan’ın “Emniyeti karıştıran tanıtımlar: Genelkurmay Başkanı’na ‘FETÖ’ suçlaması” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Mesela terfi sırası gelen emniyet müdürü olarak listeye girmeyi bekleyen Ömer Zeren, birkaç gündür ismini göremeyince sosyal medyada birçok farklı paylaşım yapıyor.

Kişisel sosyal medya hesabından kendisi hakkında paylaşımlar yapan Zeren, doğrudan mevcut Emniyet Genel Müdürlüğü Çalışma Lideri Ahmet Acar’ı hedef aldı.

Ali Yerlikaya döneminde terfi listelerinin hazırlanmasından sorumlu Personel Başkanlığı görevini üstlenen Acar, daha önce aynı yerde başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Zeren, paylaşımlarında Acar’ın geçmişte FETÖ ile temas kurduğunu, bu konuyla ilgili bazı işlemleri gizlediğini, şimdi ise

Zeren, yaptığı paylaşımlarda Acar’ın geçmişte FETÖ ile temas kurduğunu, bu konuyla ilgili bazı işlemleri gizlediğini, şu anda mevcut görevinde FETÖ üyesi olmayan kişilere terfi hakkı vermediğini iddia etti.

GARSON KODLARI DEĞİŞTİ Mİ?

Sosyal medyadaki paylaşımlarında belgeleriyle çok dikkat çekici bir konuyu daha ortaya çıkaran Zeren, Garson isimli gizli bir tanıktan alındığı belirtilen ve FETÖ tarafından hazırlandığı iddia edilen polis kayıtlarının ‘tahrif edildiğini’ iddia etti. .

Zeren’in argümanı gerçekten değerli. Zeren, diğer iki vakada ortaya çıkan profil kodlarının MİT’ten geldikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki soruşturma sırasında değiştirildiğini savunuyor.

Böyle bir durum, Garson’dan elde edildiği iddia edilen FETÖ kodlarına dayanarak örgüt içinde yürütülen adli ve idari işlemleri, özellikle de kararnamelerin çıkarılmasını tartışmalı hale getirecek.

Üstelik Zeren’in kamuoyuna açıkladığı tez doğruysa, mevcut hukuki kararlar bu değişikliği yapanların, yani sahte belge ve kayıt üretme sürecine bulaşanların hapse atılması için yeterli görünüyor!

Büyükteç yazısını yazdığım dün öğleden sonraya kadar ne İçişleri Bakanlığı’na ne de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Zeren’in iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığına dair bir bilgi ulaşmamıştı.

Şimdilik herkes kulaklarının üstüne yatıyor.

Polis tam anlamıyla saatli bombanın pimini çekip Bakan Yerlikaya’nın kucağına attı.

Emniyet Müdürlüğü’nde işler Yerlikaya’nın istediği gibi gitmiyor orası kesin.” (HABER MERKEZİ)

lalapasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu