Haber

AK Parti’nin 22 yılını Haber7’ye değerlendirdiler: Dünya siyasi tarihinde benzeri yok.

  • News7 – ÖZEL

Erdemliler Hareketi’nin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: Bugünden sonra artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Siyaset sahnesine “” sözüyle gelen AK Parti 22. yılını kutluyor. 14 Ağustos 2001’de Türkiye siyasetine Türkiye’nin 39. partisi olarak giren AK Parti, 21 yılı geride bırakarak girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başardı.

Konuyla ilgili Haber7Görüşen siyasetçiler ve gazeteciler, değerli açıklamalarda bulundu.

ATABEK: 80 YILDA YAPILAMAYAN SEVİYELER GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyet tarihinde yapılamayan atılımların AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını kaydeden AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, ” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’mizin hikayesi “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözleriyle başladı. Partimiz kurulduğu günden bu yana girdiği tüm seçimleri kazanmış, milletimizin gönlünde taht kurmuş eşsiz bir siyasi oluşumdur. Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerimiz bu ülkenin çözümsüz sayılan birçok sorununu çözmüştür. Askeri vesayetini bitirdi. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan milli savunmaya kadar her alanda 80 yılda yapılamayan atılımlara imza attı. AK Parti’nin askerleri olarak millete hizmetimizin 22. Yılında mutluyuz; Ülkemizin geleceğinden umutluyuz. Yüzyıl Türkiye vizyonunu ortaya koyan ve bu doğrultuda çalışan ekiplerimizle ülkemiz dünya arenasında çok daha değerli noktalara ulaşacaktır. AK Partimizin 22. yılını kutluyor, nice yıllar diliyorum..” söz konusu.

MEHMET ACET: BU BAŞARININ TESADÜF GELİŞMEMESİ AMAÇTIR

AK Parti’nin benzeri görülmemiş bir başarı öyküsü yazdığını belirten Gazeteci Muharrir Mehmet Acet, şunları söyledi: Girdiği seçimlerde birinci parti olmasının arkasında verdiği hizmet ve politikalarla seçmen nezdinde başarılı bir imaj bırakmıştır. Bu başarının rastgele gelişmediği açıktır. Muhalefet partileri ‘Bu başarının arkasında ne var’ diye sorgulamalı. Birinci; hizmet politikası, ikincisi; Erdoğan’ın güçlü liderliği… En değerli unsurlardan biri de Erdoğan’ın Türkiye’yi dış politikada saygın bir ülke haline getirmesidir. Üçüncüsü tabii ki istikrar meselesi… Bu 21 yılı bir film şeridi olarak düşünürsek; Muhtıralara ve darbe girişimlerine karşı direniş, vesayet rejiminin yiğit ve kararlılıkla tasfiyesi bu başarı öyküsünün değerli modülüdür. Yine Erdoğan’ın güçlü performansıyla AK Parti son seçimde Türkiye’nin en güçlü partisi.” sözlerini sarf etti.

EKREM KIZILTAŞ: DÜNYA SİYASİ TARİHTE BÖYLE GİBİDİR

Gazeteci Muharrir Ekrem Kızıltaş, Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin Türkiye’yi her alanda ileriye taşıdığına vurgu yaparak, şunları söyledi: 22. yılına dönüp baktığımda AK Parti’nin Türkiye ve dünya siyasi tarihinde benzeri olmayan bir serüven yaşadığını görüyorum. Çünkü AK Parti 22 yıl önce kurulmuş ve kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara gelmiş bir partidir. Girdiği her seçimi kazandı ve Türkiye’yi her alanda 4, 5, 8 kat öne geçirdi. Belli alanlarda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan çalışmaların kat kat fazlasını yapmıştır. AK Parti, karşılaştığı tüm kriz ve akınları aşmış, tüm sorunlu süreçlere rağmen ayakta kalmayı başarmış, Türkiye ile özdeşleşmiş bir harekettir. Cumhurbaşkanı Erdoğan vesayet merkezlerini tek tek tespit ederek etkisiz hale getirdi.” söz konusu.

Kızıltaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen halkı enflasyona sevk etmeme çabasına değinerek, şunları kaydetti: Yaşanan gelişmelere baktığımızda Türkiye’nin 2023’te ilerlediğine dair emareler var. Elektrik hariç ithalat ve ihracatın istikrar getirmesi, faiz yükünün yüzde 13-14 oranında düşürülmesi, 2002 yılında vergi gelirlerinin yüzde 85’inin faiz ödemelerine gitmesi. çok iyi bir noktadayız. Yükler elbette var ama refah payını artırmaya çalışan bir yönetim var. Kendi arabasını, uçağını, helikopterini, uydusunu yapan bir ülke haline geldik. Bu ülkeyi dilediği gibi yöneten ve istediklerini alamayınca üzülerek öfkelenen yabancı milislerin içimizdeki uzantılarıyla saldırdıklarının farkındayız ve özellikle İslam ile köşeye sıkıştırılmaya çalışılan bir ülkeyiz. ABD Başkanı Trump’ın 2018’de sosyal medya üzerinden açıktan savaş ilanı. Öte yandan, ülkemizin hatasız ilerlediğini ve mümkün olduğunca zor durumdaki kesimlerin standartlarının korunmaya çalışıldığını da biliyoruz. olası.dedi.

MAHMUT ÖVÜR: AK PARTİ BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAPTI

Gazeteci Muharrir Mahmut Övür, AK Parti’nin 21 yıllık başarısının arkasında statükoya karşı verdiği mücadelenin yattığını belirtti. AK Parti’nin tek başarısı seçimlerde namağlup olmamasıdır. AK Parti öyle bir değişime gitti ki statükonun etkili olduğu her şeyi değiştirmeye izin veren bir parti oldu. Bu ülkenin en temel sorunlarından biri olan Kürtler ve Alevileri gündeme getirdiği, darbelere karşı çıktığı ve bunları aştığı için halkın desteğini kazandı. Zaferinin arkasında böyle bir gerçeklik var.” söz konusu.

Erdoğan’ın liderliğinin de çok değerli olduğuna işaret eden Övür, “ AK Parti halkla iç içedir. Kadroları güçlü ve başarılı. Hakkını teslim etmek zorundasın. AK Parti, gerçek ve samimi bir siyasi lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüyüşü, siyasi gücü ve konumuyla 21 yıldır başarıyla hayatını sürdürüyor. Bence Sayın Erdoğan Türkiye için büyük bir şans. AK Parti sadece Türkiye’de değil dünya siyasi tarihinde de üzerinde durulması gereken örnek bir siyasi partidir.dedi.

MURAT ÖZER: AK PARTİ DOĞRUDAN MİLLETİ TEMSİL ETMEKTEDİR

AK Parti’nin doğrudan milleti temsil ettiğini kaydeden Gazeteci Yazar Murat Özer, “ AK Parti’nin Cumhuriyet tarihi boyunca kurulmuş partilerden temel bir farkı vardır; doğrudan ulusun kendisini temsil ediyor. Ortadoğu’daki kuşatmaya, Türkiye’deki vesayet merkezlerine ve emperyalist merkezlere karşı tüm ideolojileri ne olursa olsun Türk milletinin iradesini temsil etmektedir.” söz konusu.

Demokrat Parti’de olduğu gibi muhtıra ve darbelerle AK Parti’ye de müdahale etmeye çalıştıklarına işaret eden Özer, “Bunu başaramadılar. AK Parti’yi darbe ile devirmeye çalıştılar. Muhtıra verdiler. Ancak millet AK Parti’yi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Sağcılar da solcular da kendilerini AK Parti’de görüyor.” söz konusu.

HİLMİ DAŞDEMİR: ERDOĞAN’IN VİZYONU ETKİLİ

AK Parti’nin son seçimde oy oranlarının düştüğünü, ekonomik gelişmelere göre yükselebileceğini kaydeden kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin de değerli olduğunu belirtti. Dasdemir, “ Erdoğan ve AK Parti ile biraz farklı tutmak gerekiyor. Çünkü Erdoğan, AK Parti genel başkanlığı görevini de üstlenmiş olsa da 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi ile 28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi arasında neredeyse hiçbir oy farkı yok. Bu, Erdoğan’ın bu toplumda partinin daha da üstünde konumlandığını gösteriyor. Yaptığımız araştırmalarda Erdoğan’ın vizyonunun ve geleceğe yönelik belirlediği hedeflerin çok etkili olduğunu gördük. Rakibinizin sadece bir değişiklik için oy alabileceği bir süreç var. Erdoğan’ın yenilmezlik süreci kurulduğu ilk günden beri devam ediyor. Çok önemli bir sonuç. Yerel seçimlerde ekonominin toparlanması belirleyici olacak.” söz konusu.

KABAKTEPE: BÜYÜK BİR UÇAK GİBİ GELECEK YÜZYILLARI ŞEKİLLENDİRECEK

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti’nin 22. kuruluş yıldönümü ile ilgili şunları söyledi:

“Takvim yaprakları 14 Ağustos 2001 tarihini gösterdiğinde, vesayetçiler ve dünya siyasetinde taraf olduklarını zannedenler, Türkiye tarihi ve dünya siyaseti açısından büyük bir dönüşümün başladığının farkında bile değillerdi.

Tüm engellemelere, yasaklara ve baskılara rağmen tarihi bir irade gösteren inanan ve fedakâr bir grup, yaklaşık çeyrek asra damgasını vuracak AK Parti’yi kurdu.

Bu adım o kadar derin ve anlamlı bir sosyolojinin vücut bulmuş haliydi ki, kurulduğu günden bu yana bu derin sosyoloji ve derin bağ AK Parti’yi zaferden zafere taşımıştır.

AK Parti’nin dayandığı derin sosyoloji bin yıllık bir tarihe dayanmakla birlikte, son yüzyılda bir şekilde kenarda bırakılan, ötekileştirilen, vesayet tarafından dışlanan vatandaşlarımızla ortada olmayı esas alıyordu. merkezleri ve kabul edilmedi.

Aynı şekilde kopmayan derin bağın bir ucunda milletimizin kendisi, diğer ucunda ise milletimizin yüreğinden çıkan, milletimizin özel evlatlarının kurup yönettiği AK Parti bulunmaktadır. , milletimizin hizmetkarı olma mottosunu benimsemiş bir cumhurbaşkanının rehberliğinde liderliği ele aldı.

Dünya gerçeklerinden kopmadan her şartta ve her koşulda haklının yanında yer alan AK Parti, bu uğurda her türlü bedeli ödemeye hazır, ülke sınırlarını aşan bir başarı göstermiştir. bu dirayetli duruşuyla milyonlarca insanı umutla buluşturdu.

Genel Önderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıskanılacak siyasi öngörüleri ve saldırıları, devletimizi bir kez daha dünya siyaset sahnesine taşımıştır.

Başta özgürlükler olmak üzere milletimizin refah seviyesinin artması, sağlık alanındaki başarılar, alt ve üst yapı çalışmalarında sağlanan ivme AK Parti’nin ne kadar güvenilir olduğunu göstermiştir.

Başta askeri ve savunma sanayi olmak üzere başarı, yerlilik ve milliyet ekseninde gerçekleştirilen projeler AK Parti’nin milletimizin her kesiminin gözüne girmesini sağlamıştır.

Enerjide elde edilen başarılar ve keşfedilen yeni güç kaynakları insanımızın geleceğe daha umutla bakmasına vesile olmuştur.

Unutulmamalıdır ki AK Parti kurulduğu ilk günkü heyecanı içerisinde barındırmakta ve siyasi yenilenmenin, nesilden nesile geçmenin en güzel örneğini göstermektedir. Bu açıdan AK Parti’nin dinamik yapısı tüm siyasi yapılara örnek teşkil etmektedir.

Kurulduğu günden bu yana ülke tarihine ve dünya siyasetine damgasını vuran AK Parti, ulu bir çınar gibi gelecek asırlara da damgasını vuracak ve Türkiye’nin asrını mutlaka kuracaktır.

KAYNAK: HABER7

habertatvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu