Haber

Trabzonspor maçı öncesi Fenerbahçe’den hakem açıklaması: Endişeliyiz

Fenerbahçe, Spor Toto Harikalar Ligi’nin 15. haftasında bu akşam saat 19.00’da ağırlanacak Trabzonspor maçı öncesi mücadelede görev yapacak yardımcı hakem Serkan Çimen hakkında açıklama yaptı. Çimen’e bu dönem oynanan Adana Demirspor-Trabzonspor maçındaki hatası nedeniyle 5 hafta ceza verildiği hatırlatılan açıklamada, “Endişe duyuyoruz” denildi.

‘CİDDİ RAHAT OLMADIĞIMIZI GÖSTERMEK İSTİYORUZ’

Fenerbahçe’nin açıklaması şöyle:

“Dünya Kupası nedeniyle lige verilen bir ayın ortasından sonra Büyük Lig 15. hafta maçları ile yeniden başladı.

Daha önce de belirttiğimiz gibi TFF’nin yeni seçilen başkanı ve yönetim kurulundan tek beklentimiz liglerin adil bir şekilde yönetilmesi ve adil rekabetin tesisidir.

Bu amaçla atılan tüm adımları sonuna kadar destekliyoruz.

Bu bağlamda adil rekabetin tesisi için en değerli kriterlerden biri olan hakem atamalarının belli bir plan çerçevesinde sistematik bir yaklaşımla yapılması umut vericidir.

Ancak Futbol takımımızın Büyük Lig’e verdiği eleme sonrası ilk maçında Trabzonspor ile oynayacağı maçın hakem atamalarındaki sürpriz durumdan endişe duyuyoruz.

Karşılaşmanın hakem tayininde 2. yardımcı hakem olarak görev yapacak olan Serkan Çimen son derece dikkat çekici.

12 Eylül 2022 tarihinde Yeni Adana Stadı’nda oynanan Adana Demirspor-Trabzonspor karşılaşmasında futbol camiasının çok iyi bildiği üzere, bahsi geçen yardımcı hakem Serkan Çimen yardımcı hakem olarak görev yaptı.

Çimen, Adana Demirspor’lu oyuncu Belhanda’nın bu maçtaki bariz golünü iptal ederek maça damgasını vuran ve Trabzonspor lehine skandal bir karar aldı ve tartışmalar haftalarca sürdü.

Bu karar hala hafızalarımızda yer alırken, 5 haftadır maç alamayan Serkan Çimen’e bir sezon daha devam eden Trabzonspor-Fenerbahçe maçında görev verilmesinden büyük rahatsızlık duyduğumuzu belirtmek isteriz. en yüksek zorluk derecesine sahip yarışmalardan.

Sistem tarafından bir algoritma çerçevesinde yapıldığı söylenen hakem atamalarının, dönemin yeniden başladığı ilk hafta tartışılacak ve sorgulanacak böyle bir atama yapması son derece düşündürücü.

Bu durum, yeni sisteme olan inancı temelden sarsacak sonuçlara çok açık.

Zorluk derecesi yüksek olan bu maça MHK Başkanı’nın yaptığı bir hata nedeniyle 5 hafta uzaklaştırma cezası alan bir hakemin atanması belirttiğimiz gibi niyetini sorgular düzeyine getirmiş ve pozisyonunu bile bozmuştur. daha tartışmalı.

Şunu belirtmek isteriz ki; Bugün oynanacak Trabzonspor çabasında maç sonucuna etki edecek düzeyde hakem hataları olabileceği yönünde endişelerimizi artıran bu durum tarafımızca asla kabul edilemez.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu