Haber

Refah’ta yine aday krizi: Urfa değil Eyyübiye dedik

URFA-Eski Urfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, Refah Partisi’nin (Yeniden Refah) adaylık konusunda kendisini aldattığı iddialarına yanıt verirken, yine Refah Partisi’nden yanıt aldı.

1994-2004 yılları arasında Urfa Belediye Başkanı olan Ahmet Bahçıvan, Yeniden Refah Partisi’nin Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağını paylaştı, ardından paylaşımları sildi ve Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından aldatıldığını iddia etti.

Bahçıvan, Yeniden Refah Partisi’nin adaylık için son ana kadar kendisiyle görüşmelerde bulunduğunu söylerken, Konuyla ilgili Yeniden Refah Partisi İl Müdürlüğü’nden açıklama geldi. İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu süreci ve yapılan toplantıları anlattı.

‘FATİH ERBAKAN TALEP ÜZERİNE BAHÇIVAN’I ÇAĞIRDI’

Yetimoğlu, Bahçıvan ile görüştüğünü ve partinin kuruluşundan bu yana ilk kez Bahçıvan ile bir toplantı yapıldığını söyledi.

“Kendisini aradım ve ‘Daha önce orada değildik, sen oradaydın, milli kanaat davasına katkı sağladın, bunu birlikte yapalım, birlikte yürütelim’ dedim. Sonra Genel Başkanıma dedim ki, ‘Önder’im Ahmet sizden davet bekliyor, davet bekliyor. Daha doğrusu telefonla ararsanız gönlünü kazanır.’ Başkanımız da bunu uygun gördü. Kendisini telefonla aradı” diyen Yetimoğlu, Bahçıvan’ın rahatsızlığı nedeniyle bir süre ertelenen Erbakan ile görüşmenin daha sonra Ankara’da gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

‘KİMSEYE ADAYIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEMEDİK’

Ahmet Yetimoğlu, “Görüşmeleri aslında hiçbir zaman adaylıkla ilgili olmadı. Sadece fikir alışverişiydi, sadece bir araya gelip sohbet ettik. Adayımız olduklarını kimseye söylemedik ve o dönemde arayışlarımız devam ediyordu. Daha sonra biz de adaylığımızı belirledik. Kasım başkanımızla ilgili bazı temaslarda bulunduk. Biz de o toplantılara katıldık.” diye başladık. Bu sefer ‘Ben aday adayıyım’ yazdı. Aday aday olabilir, sonuçta siyasi partilerde birden fazla aday aday olabilir” dedi.

Partilerinde 4 aday bulunduğunu belirten Yetimoğlu, Bahçıvan’ın “partisini yıpratmak isteyenlerin yardımına koşarak” adaylığını açıkladığını iddia etti.

Yetimoğlu, “Çok deneyimli bir siyasetçi olmasına rağmen sosyal medyada ‘ben adayım’ demeye başladı ve bu şekilde yazışmalar yaptı” diyen Yetimoğlu, Bahçıvan’a adaylığı konusunda bilgi vermediklerini sözlerine ekledi.

‘OKLAR BANA DÖNMEYE BAŞLADI’

Bu süreçte Bahçıvan’ın karargahı rahatsız ettiğini iddia eden Ahmet Yetimoğlu, kendisinin de bu nedenle başının belaya girdiğini belirtti:

“Bana ‘Cumhurbaşkan Ahmet, bizim bilmediğimiz bu durum nedir?’, ‘Cumhurbaşkanı Ahmet kendini aday mı gösterdi?’ diye seslenmeye başladılar. Benim de bundan haberim yok, bu sefer oklar bana doğru dönmeye başladı. Çünkü genel teşkilat, karargah dedi ki, “Bu yetkiyi Ahmet Yetimoğlu mu verdi? Genel merkezimizden resmi bir açıklama gelmeden kimsenin ‘Ben adayım’ deme lüksü yok. Bizim açımızdan hiçbir geçerliliği yoktur.”

‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ AÇISINDAN ÇOK GÜZEL HİZMETLER OLAN KARDEŞİMİZ’

Eyyübiye ilçe belediye başkanlığı için Bahçıvan’a adaylık teklif ettiklerini ancak Bahçıvan’ın kabul etmediğini belirten Yetimoğlu, “Önderimiz Ahmet Bahçıvan bizim için çok değerli bir kardeşimizdir. Şanlıurfa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı bunu her zaman dile getiriyoruz. O bir kardeştir. Milli bakış açısıyla belediyecilik açısından çok güzel hizmetleri var.” “Ahmet Bahçıvan dışındaki adaylar bizimle birlikte hareket etmeye devam ediyor, gece gündüz çalışıyorlar. Sebep bu, sebep. Adaylık verilmezse bırakırım giderim deme davranışı, davanın bilincine yakışmıyor” dedi.

odunpazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu