Haber

KASKİ 2,3 milyon zararı önledi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Şehrin her noktasına sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ise 2022 yılında şebekedeki kayıp ve kaçak oranını minimum seviyede tutmayı başardı.

Kayseri genelinde şebekeden kaynaklanan fiziki kayıp ve kaçak suların dünya standartlarına düşürülmesi amacıyla akustik yer mikrofon cihazları ile tarama faaliyetlerini sürdüren KASKİ, Kayseri’nin yıllık su ihtiyacı olan 2 milyon 300 bin metreküp su kaçağının önüne geçti. 43 bin kişi. Sonuç olarak 20 milyon TL gibi değerli bir tasarruf sağlandı.

“GERİ DÖNÜŞ ÇOK ÖNEMLİ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin yürüttüğü titiz çalışmalar sayesinde su kaybının önlenerek sisteme eklenmesinin yanı sıra olası mağduriyetlerin de önüne geçildiğini kaydetti.

Su kaynaklarının aktif kullanılması kadar, olası kayıpların önlenmesi ve geri dönüşümün sağlanmasının da aynı derecede değerli olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“İlimiz genelinde en yeterli ve eşit biçimde hizmet vermeyi misyon edinen KASKİ Genel Müdürlüğümüz, gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’de su ve kanalizasyon işletmeciliği konusunda her zaman ilk sıralarda yer almayı başarmıştır. Geride bıraktığımız 2022 yılında çok değerli işlere imza attı. Özellikle geri dönüşüme büyük önem verilirken, geçen yıl kayıp-kaçak oranı minimum seviyeye indirilerek ekonomiye 20 milyon TL’lik değerli katkı sağlandı. 2023 yılında da kentimizin tüm cadde ve sokaklarında su kayıp ve kaçaklarını birebir kararlılıkla önlemek amacıyla arama, tarama ve dinleme çalışmalarımız 7/24 devam edecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu