Haber

TFF’den kulüplere ‘yer’ uyarısı: Stadyumları kapatacağız

Türkiye Futbol Federasyonu da son haftalarda çok sayıda maçın oynandığı statlarda yer yetersizliği nedeniyle harekete geçti. TFF’den kulüplere yazı gönderilerek, stadyum sahalarının sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oyun koşullarına uygun hale getirilmesi istendi.

TFF’den kulüplere: Üsleri düzeltin

TFF’nin kulüplere gönderdiği 2024-14/03-1523 numaralı “Stadyum Sahaları Hakkında” yazıda, pek çok zemin görselinin sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından önemli ölçüde riskli bulunduğu belirtildi.

Bu riskler dikkate alınarak stat zeminlerinin takımları tarafından denetlenip izleneceği, sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından maç oynama şartlarına uymayan statların maçlara kapatılacağı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kupası maçlarının ardından teknik direktörler sahalara isyan ederek şunları söyledi:

İsmail Kartal

Oyuncularım sahada pas yapamadıklarını, ayaklarının şiştiğini, zeminin ağır olması nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi. Maçların bu kadar hızlı oynanabilmesi için sahaların daha düz olması gerekiyor. Daha iyi bir yerde, daha iyi futbol oynayalım. Taraftarlarımıza daha keyifli maçlar gösterelim. Bugün her iki gruptan oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Ancak her iki takım da kötü bir yerde futbol oynamak yerine topu nasıl kontrol edeceğini bulmaya çalıştı. Alanın tabanına gelince, bu alanlardan sorumlu olanların buna daha iyi sahip çıkması gerekiyor. Eğer Gaziantep takımı iyi bir kadroya ve daha uygun bir yere sahip olsaydı onlar da kazanabilirdi.

Abdullah Avcı

Ülke olarak, federasyon olarak, kulüpler olarak, teknik direktörler olarak ve tüm paydaşlar olarak… Bugün geldiğimiz nokta şu: Tabanı görüyorsunuz. Ankaragücü mutlu değil, Erzincan da mutlu değil. Bugün Gençlerbirliği de burada oynamak istemiyor. Aynı formdayız. Ne yazık ki bugün stadyumlarımızın çoğu bu formdadır. Maçlarda tribünler genelde boş oluyor. Oyun kalitesi düştü. Şimdi çıkıp televizyonda yorum yapacaksınız, bu alanın bazında mı yorum yapacaksınız, yoksa oyunla ilgili mi yorum yapacaksınız?

Emre Belözoğlu

Bu rezil sahada top oynamaya çalışan 22 oyuncumuzu da tebrik ediyorum. Devletimiz çok güzel stadyumlar yapıyor, Allah razı olsun ama futbolun oynanacağı yer sahanın içi, zeminidir. Açıkçası bana göre dünyanın en kötü yerleri Türkiye’dir. Futbolcu kardeşlerim adına üzgünüm. Böylesine kötü bir durumda hem oyuncularım hem de rakip oyuncular ellerinden geleni yaptı. Ülke futbolu adına çok üzgünüm, bu kadar kötü futbol oynayan futbol arkadaşlarım için çok üzgünüm.

harranajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu