Teknoloji

Steam Disk Yazma Hatası Nasıl Düzeltilir?

Dünyanın en tanınmış oyun platformlarından biri olan Steam oyunlarını yüklerken hatalar meydana gelebilmektedir. Steam diskine yazarken hata alıyorsanız çözüm önerileriyle sorunu çözebilirsiniz.

Steam gibi oyun platformlarında oyunlar sisteme indirilmekte ve doğrudan kurulmaktadır. Bu sayede oyuncular tüm işlemler tamamlandıktan sonra oyunun tadını çıkarmaya başlayabilirler. Ancak zaman zaman uygulamada hatalar meydana gelebilmektedir. En yaygın Steam sorunlarından biri Steam disk yazma hatasıdır. Steam diskine yazma hataları yaşıyorsanız bu sorunu birkaç kolay adımda çözebilirsiniz.

Bir oyunu yüklerken veya güncellerken Steam diskine yazma hatası oluşuyor. Bunun temel sebebi uygulamanın bilgisayar diski üzerinde herhangi bir rastgele işlem gerçekleştirememesidir. Bunun pek çok nedeni olsa da temel analizlerle sorun ortadan kaldırılabilir. Depolama alanının tükenmesi, virüs programları tarafından engellenmesi, Steam uygulamasında yaşanan sorunlar ve Windows Güvenlik Duvarı’nın engellenmesi gibi nedenler Steam disk yazma hatasının başlıca nedenleridir.

Steam Disk Yazma Hatası Nasıl Düzeltilir?

Steam Disk Yazma Hatası Nasıl Düzeltilir?

Steam disk yazma hatası oluştuğunda öncelikle depolama alanı kontrol edilmeli, ardından hem bilgisayar hem de uygulama yeniden başlatılmalıdır. Zaman zaman uygulamadaki hatalar da benzer sorunlara yol açabilmektedir. Bu kontroller iyi bir çözüm sunmuyorsa aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz.

Steam’i Yönetici Olarak Çalıştırma

Bilgisayardaki herhangi bir uygulama, yönetici olarak çalıştırıldığı takdirde birçok engeli kolaylıkla aşabilir. Bu nedenle Steam’i yönetici olarak çalıştırarak sorunu kontrol edebilirsiniz. Steam’in kurulu olduğu yere (veya masaüstüne) sağ tıklayıp seçeneklerden yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır. Uygulama açıldıktan sonra güncellemeyi veya kurulumu tekrar deneyebilirsiniz.

Antivirüs Engellemeyi Kontrol Etme

Eğer bilgisayarınızda antivirüs uygulaması varsa güvenlik nedeniyle bu sorun ortaya çıkabilir. Bu durumu çözmek için antivirüs programını devre dışı bırakıp kısa süreliğine duraklatmanız yeterlidir. Devre dışı bıraktıktan sonra kusurun giderilip giderilmediğini kontrol etmek için Steam’i tekrar açabilirsiniz.

Steam Disk Yazma Hatası Nasıl Düzeltilir?

Steam Önbelleğini Kontrol Etme

Steam bilgisayarda gerçekleştirdiği işlemleri öncelikle önbelleği üzerinden çalıştırır. Önbellekteki bir sorun, tüm sunucu işlemlerinde sorunlara neden olacaktır. Steam > Ayarlar > İndirilenler adımlarını takip etmeniz ve ekrandaki indirme önbelleğini temizle seçeneğini kullanmanız yeterlidir. Seçimden sonra uygulama önbelleğinde yapılandırma yapılacaktır.

İçerikteki Hataların Kontrol Edilmesi

Bazen Steam’den indirilen içeriklerde kusurlar olabiliyor. Bu nedenle Steam üzerinden böyle bir sorun olup olmadığının kontrol edilmesi tavsiye edilir. Steam’i açtıktan sonra sorunlu içeriği Kütüphane sekmesinde bulun.

  • Daha sonra oyuna sağ tıklayıp özellikler adımını takip edin.
  • Açılan yeni ekranda Yerel Dosyalar > Uygulama Dokümanlarının Bütünlüğünü Doğrula adımlarını takip edin.
  • Sistem içerik belgelerinde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edecek, sorun varsa giderilecektir.

Tüm bu adımlar Steam disk yazma hatasının çözümü olabilir. Tüm denemelere rağmen çözüm bulamazsanız teknik donanımı kontrol etmeyi veya Steam uygulamasını tamamen silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

persembehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu