Haber

Alman bakanlar deprem bölgelerini ziyaret edecek: ‘Hepimizi incitiyor’

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in bugün Türkiye’ye gelmesi beklenirken, bakanlar Türkiye’ye uçuşları öncesi havalimanında yaptıkları açıklamada depremzedelere uzun vadeli destek taahhütlerini yinelediler.

Dışişleri Bakanı Baerbock, deprem bölgelerinde yaşanan acıyı tüm Almanya’nın paylaştığını belirterek, “Deprem felaketinin manşetlere taşınmasından sonra da sempatilerinin kelimelerle tükenmeyeceğini ve azalmayacağını” vurguladı. Baerbock, yeniden yapılanma sürecinin bölgede yaşayanlar için büyük güç ve güç gerektireceğini bildiklerini belirterek, “Alman hükümetinin kurtarma ekipleri, yardım malzemeleri, vize olanakları ve gezici vize başvuru merkezleri aracılığıyla sağladığı hızlı ve pratik desteğin ardından” dedi. Depremin hemen ardından şimdi de durumu birlikte görmek için bölgeye gidiyoruz, “Depremden etkilenenleri dinleyip bundan sonra da en iyi şekilde nasıl yardım etmeye devam edebileceğimize, nasıl yapabileceğimize bakmak istiyoruz. İnsanlara yeni bir bakış açısı kazandırmaya katkıda bulunuyoruz” dedi.

‘YARDIMI EN İYİ ŞEKİLDE KOORDİNLENDİRMEK İSTİYORUZ’

İçişleri Bakanı Faeser de depremlerde yaşanan büyük can kaybı karşısında Alman hükümetinin “derin dayanışma duygularını” bölgeye giderek göstermek istediklerini belirterek, Almanya’nın bundan sonraki yardım ve desteğini 2019’da koordine etmek istediklerini söyledi. mümkün olan en iyi yol.

Faeser, “Türkiye ve Suriye’yi etkisi altına alan depremin yol açtığı büyük yıkım ve bitmek bilmeyen acılar yüreğimizi yakıyor” diyen Faeser, depremden sağ kurtulan ve her şeyini kaybeden insanların kış şartları için barınağa ihtiyaç duyduğunu, bu durumun bu olduğunu sözlerine ekledi. Şu anda deprem bölgesinde yapılabilecek en acil yardım. Alman Hava Kuvvetlerine ait bir nakliye uçağının halen Türkiye’ye 13 tonluk yardım malzemesi taşıdığını belirten İçişleri Bakanı, uçakta 100 çadır, 400 portatif yatak ve teçhizatın ortasında binden fazla uyku tulumu bulunduğunu kaydetti. uçak. Alman Hava Kuvvetleri ve Teknik Yardım Ajansı (THW) iş birliği ile deprem bölgeleri için Türkiye’ye 340 tondan fazla yardım malzemesi sevk edildi.

Dışişleri Bakanı Baerbock ve İçişleri Bakanı Faeser, Türkiye ziyaretleri kapsamında Türkiye ve Suriye’den yardım kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Antep’te bir araya gelecek ve depremzedelerle görüşmek ve yardım için Maraş’ta bir çadır kenti ziyaret edecekler. işçiler. (DW Türkçe)

haber-golmarmara.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu