Ekonomi

OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin finansal sonuçları 2023 yılının 9 ayı açıklandı

2023 yılı 9 aylık mali sonuçlarını KAP’a açıklayan OYAK Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ana bağlı ortaklığının net kârının geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat artarak 1,25 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan OYAK Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. 2023 yılının ilk 9 aylık döneminde özsermayesinin 3,1 milyar TL’yi aştığını bildirdi. Söz konusu dönemde ana şirketin net kârı 2022 yılının aynı dönemine göre 3 kat artarak 1,25 milyar TL’ye yükseldi, net komisyon geliri ise 2023 yılının ilk 9 aylık döneminde 3,1 milyar TL’yi aştı. 2,4 kat artışla 966 milyon TL’ye, toplam gelirleri ise 3,2 kat artışla 2,3 milyar TL’ye yükseldi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde hızlı büyüme ivmesini sürdüren şirketin başarısında artan müşteri sayısı, ürün ve hizmet kanal çeşitliliği ve iştiraklerinin önemli payı var.

İştirakimiz OYAK Grup Sigorta’nın yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği başarılı finansal sonuçların yanı sıra, kârlılığını geçen yılın aynı dönemine göre 5,2 kat artıran OYAK Portföy, OYAK Yatırım’ın üçüncü çeyrek sonuçlarına olumlu katkı sağladı. . OYAK Grup Sigorta, yurt içi ve yurt dışı kurumsal/bireysel müşterilerine tüm endüstriyel alanlarda ve spesifik risklerde global sigorta ve reasürans çözümleri sunuyor; OYAK Portföy, fon yönetimi, portföy yönetimi ve kurumsal portföy yönetimi hizmetleri sunmaktadır.

1982 yılında kurulan OYAK Yatırım, Türkiye’nin 11 iline yayılmış 13 şubesi ile bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslararası müşterilerine hizmet sunmakta; Sermaye piyasası araçlarında aracılık, kurumsal finansman, finansal danışmanlık, yatırım danışmanlığı ve portföy yönetimi hizmetleri sunmaktadır. – İSTANBUL

caldiranhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu