Haber

Deprem bölgesinde eşya tahliyesine ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgelerinde ‘yıkılmış’, ‘acil yıkılmış’ ve ‘ağır hasarlı’ binalara eşya tahliyesi amacıyla girilip girilmeyeceğine ilişkin kuralları içeren genelge yayınladı. kurbanlar

AFAD Başkanlığı tarafından yayınlanan genelgede ‘yıkılmış’, ‘acil yıkılmış’ binalara girişe izin verilmeyeceği belirtilirken, denetimli tahliye yapılacak binalara nasıl girileceği ve nelerin yapılabileceği de açıklandı. alındı.

UZMANLAR GİRİŞ VE ÖĞE SATIN ALIMLARINI DEĞERLENDİRECEK

Buna göre; Afet bölgelerinde ‘harap’ ve ‘acil yıkılması gereken binalar’ olduğu belirlenen binalara kısa süreliğine de olsa girip eşya almak yasaklandı. Ağır hasarlı tüm binalara giriş izni ve mal alımı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından atanan bilirkişi raporu doğrultusunda değerlendirilecek. Binaları ile ilgili olarak bilirkişilerce hazırlanacak tahliye raporuna göre, binanın hasar derecesinin ağır hasarlı olarak tespit edilmesi ve 30- 2015-2008 tarihleri ​​arasında binanın hasar görmesine itiraz etmeyecek kişilerin binaya zarar vermesi planlanacaktır. gün itiraz süresi içerisinde eşyalarını alabileceklerdir. Planlar iletişim çadırlarında paylaşılacaktır. Bilirkişi raporunda ‘girilmez’ olarak belirtilmesi halinde can güvenliğini sağlamak amacıyla binaya girişe izin verilmeyecektir.

ZAMANLAR BELİRLENMİŞTİR

Binaya 30 dakika süreyle girilebileceğinin bildirilmesi durumunda, 30 dakika içinde sadece pahalı mallar (pasaport, değerli evraklar) satın alınabilecektir. 2 saat süreyle binaya denetimli olarak girilebileceğinin bildirilmesi halinde, 2 saat içerisinde en fazla 4 kişi binaya girip eşyalarını alabilecek. Yapıya sabitlenen ve sökülmesi sırasında titreşim oluşturacak her türlü faaliyet yasaktır. Mutfak dolapları, kalorifer petekleri, PVC kapı, pencere gibi eşyaların, her türlü yapıya monte edilen aksamların, elektrik ve aydınlatma tesisatlarının sökülmesi ve sökülmesi yasaktır.

Tahliye çalışmalarının uyumlaştırılması valilikler veya kaymakamlıklar tarafından sağlanacaktır. Tahliye, kolluk kuvvetlerinin gözetiminde gerçekleştirilecek olup, tüm kurallara uyulması zorunlu olacaktır. Tahliye sırasında artçı sarsıntılar gibi olası mücbir sebeplerden dolayı tahliyenin durdurulması gerekiyorsa tahliyeye derhal son verilecek ve bu durum kayıt altına alınacaktır. Girişe izin verilmeyen veya içeriden eşya tahliyesi yapılamayan binalar için ayrı bir eşya yardımı yapılacaktır. (HABER MERKEZİ)

daricaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu