Haber

İYİ Parti adayı Orhun Ertürkmen: Son iktidar mücadeleleri…

14 Mayıs seçimlerine 9 gün kaldı. DÜZGÜN Partisi’nin kuruluşundan bu yana görev yapan makine mühendisi Orhun Ertürkmen de partinin Meclis’e girmek için gösterdiği adaylardan biri.

İstanbul 1. Bölge 6. Milletvekili adayı Ertürkmen aynı zamanda partinin Gençlik Politikaları Koordinatörü ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Gençlerin başta ekonomi olmak üzere birçok sorunla boğuştuğunu söyleyen Ertürkmen, “Bu, iktidarın son mücadelesidir” diyor.

Ertürkmen’le neden aday olduğunu, seçilirse neler yapacağını ve gençlerle ilgili politikalarını konuştuk.

‘ SORUNLARI ÇÖZMEYE ADAYIM’

Neden milletvekili adayı oldunuz?

Gençlerin Türkiye’de temsili ve sorunlarının çözümü konusunda yetkili merci hiç şüphesiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bir şeyleri değiştirmek, dönüşümün modülü olmak, var olan sorunları çözmek istiyorsanız siyasetin içinde aktif olmanız ve siyaset üretmeniz gerekiyor. Aday oldum çünkü bunun en demokratik ve en adil yolu milletvekili olmak ama bu kararımda en büyük etken Genel Başkanımız Meral Akşener ile 3 yıl Türkiye’nin her yerini dolaşmış olmamız. Sahaya indiğinizde; Esnafın, emeklinin, gencin dertlerini doğrudan onlardan dinleme imkanınız var ve 81 ilinde belalarla boğuşan bir millete kimse kolay kolay sırtını dönemez ki ben de tam bu yüzden bugünü analiz etmeye aday oldum. dert ettiğim dertler

Neden DÜZGÜN Partisi’nden aday oldunuz?

Öncelikle İYİ Parti’nin en genç kurucu kurulu üyesiyim. 5 yıl önce değerli Genel Başkanımız Meral Akşener’in partimizi kurma çabasında yanındaydım. Şu anda partimizin GİK üyesiyim. İYİ Parti’nin Türkiye’yi içinde bulunduğu bataklıktan çıkarıp, hayal ettiğimiz o müreffeh günlere ulaştıracak iradeye ve kadroya sahip olduğunu biliyorum. Milletimizin güveni bunu teyit etmektedir. ÂLÂ Partisi’nden hem bana bu demokratik çabanın bir parçası olma fırsatı verdiği için hem de bu çabayı bir genç olarak ve gençler için gösterebildiğim için aday gösterildim.

‘Gücün son çırpınışları…’

14 Mayıs 2023 seçimlerine hem iktidar hem de muhalefet ayrı bir önem veriyor. Sizce bu seçimi kritik yapan nedir?

2017 referandumundan sonra Türkiye şu anda yönettiğimiz ucube sisteme geçti. Son derece anti-demokratik, kararların tek adam tarafından alındığı, kararnamelerin bir gecede imzalandığı, uluslararası anlaşmaların geri çekildiği, ekonomik kararların gündüz imzalanıp, öğleden sonra rektörlerin atandığı, bizlerin de rektörlerin atandığı son derece anti-demokratik bir sistemle yönetiliyoruz. Yıllardır bu canavarca sistemin çilesini çekiyoruz. Bu canavarca sistemden kurtulup güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceğimiz bir seçimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Meral Akşener yıllardır sokaklarda, meydanlarda, kürsülerde bu sistemden neden kurtulmamız gerektiğini ama nasıl kurtulabileceğimizi de anlatıyor yıllardır.

Bu artık bizim için bir demokrasi mücadelesidir. Biz Millet İttifakı olarak muhalefet kanadı olarak bu seçimi önemsiyor ve demokrasinin yeniden tesis edilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Devlet ise sahip olduğu bu sonsuz güçten mahrum kalmamak için elinden geleni yapıyor. Öyle ki bu uğurda bayrağımızdan ve Türk kimliğimizden rahatsızlığını her fırsatta dile getiren HÜDA-PAR gibi bir partiyle bile işbirliğine gidiyorlar. Ancak bunlar onların son mücadeleleri, 14 Mayıs’ta bu saltanata son vererek milletin egemenliğinin ülkemizde yeniden egemen olmasını sağlayacağız.

‘HALKIMIZ AÇLIKLA, İŞSİZLİKLE VE KASASIZLIKLA MÜCADELE EDİYOR’

Sizce Türkiye’nin en büyük sorunları neler?

Bu soruya en büyük sorunlar diye cevap vermek ne yazık ki eksik olur çünkü artık tüm sorunlar Türkiye’nin en büyük sorunu haline geldi. Bu öyle acıklı bir tablo ki, sokakta kime sorsanız alacağınız cevaplar hayati önem taşıyor çünkü insanımız açlıkla, işsizlikle, adaletsizlikle boğuşuyor. Yaşam mücadelesi veren bir milletten bahsediyoruz. Gün içinde çözecek sorunumuz yok. Yıllardır devam eden sorunlarımız var. Ekonomi bitti, esnafımız tasarruf için gündüzleri dükkânlarının ışıklarını yakmıyor, gençlerimiz acıkınca günde bir öğün yemek yiyor, bunu da sağlıksız beslenerek sağlıyor. Yaşlılarımız yıllarca emeklerinin karşılığını alamamakta ve emeklilik hayatı yaşayamamaktadır. Çalışanlarımız insani kurallardan uzak olup, emeğinin değerinin çok altında bir ücretle çalışmaktadır. Alım gücünün her geçen gün azaldığı bir ülkede artık çocukların bile hayali oyun oynamak değil, karınlarını doyuracak yemekler yemek. Ülkemize kaçak girenler yüzünden kadınlarımız sokaklarda rahat yürüyemiyor. Bütün bunların sebebi bu canavarca sistem ve iktidarın beceriksiz yönetim anlayışıdır. Bu çözüldüğünde Türkiye’nin diğer tüm sorunları da hızla çözülecektir.

‘NİTELİKLERİN ESAS OLDUĞU BİR TÜRKİYE HAYAL EDİYORUM’

Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz, milletvekili olursanız ilk ne yapacaksınız?

Milletvekili adayı olarak gençlere söz verdim. Meclis kürsüsünde önce ‘Gençler ve sorunları artık genç bir milletvekili tarafından seslendirilecek’ dedim. Verdiğim sözün durduğu, gençlerin artık ne yesem diye düşünmediği, hayal kurduğu, vatanına ve milletine olan bağlılığının her geçen gün arttığı bir Türkiye hayal ediyorum. Adaletin herkes için olduğu, gençlerin önemsiz nedenlerle mülakatta elenmediği, torpillerin tarih olduğu, liyakatın esas alındığı bir Türkiye hayal ediyorum. Bütün çabam böyle bir Türkiye hayallerde kalmasın diye çalışmak olacaktır. Çünkü biliyorum ki bu ülke gençliğinin fırsat verildiğinde başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Tüm bunların gerçekleşmesine çok az kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu