Haber

Başkan Soyer: Halk Kasabı’nın 10’uncu şubesi Torbalı’da Halk Kasabı: Halk Kasabı ile İzmirlinin cebine 15 milyon katkı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir genelinde Torbalı Ayrancılar’da açılan 10’uncu Halk Bakkalı/Halk Kasabı şubesini ziyaret etti. Halk Kasabı sayesinde 5 ayda İzmirlinin cebine 15 milyon lira katkı yapıldığını söyleyen Önder Soyer, “İzmir’in her yerinde Halk Bakkalları/Halk Kasabı olacak. Halkın ürettiğini doğrudan halkla buluşturacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, halka sağlıklı, ucuz ve sağlıklı gıda ulaştırmak için Torbalı Ayrancılar’da hizmete giren Halk Bakkalı/Halk Kasabı 10’uncu şubesini ziyaret etti. Önder Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e, İzTarım A.Ş. Kendisine Genel Müdür Murat Onkardeşler eşlik etti.
Ziyarette konuşan Önder Tunç Soyer, “4 yıldır elimizden geldiğince milletin belediyesi olmaya çalışıyoruz. Açtığımız 10 Halk Kasabı ile 5 ayda 55 milyon TL değerinde et sattık. Vatandaşın cebinde yaklaşık 15 milyon lira kaldı. Et ve süt hareketinde kamuda İzmir tarihinin en büyük işini yapıyoruz” dedi.

“İzmir’in her yerinde olacak”
Halk Bakkallarının İzmir’in dört bir yanına yayılarak uygun fiyatlı, sağlıklı ve yöresel ürünleri vatandaşla buluşturacağını belirten Önder Soyer, “Emekçinin, küçük üreticinin etine, sütüne sahip çıkıyor, esnafla buluşturuyoruz. İzmirlileri sağlıklı ürünler olarak 11’incisini de Çamdibi’nde açacağız. Bundan sonra İzmir’in her yerinde Halk Bakkalları, Halk Kasapları olacak; Aracı bırakmayacağız. Halkın ürettiğini doğrudan halkla buluşturacağız” dedi.

Simit ucuz ve sağlıklı etle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzTarım A.Ş. Torbalı Ayrancılar’da geçtiğimiz günlerde hizmete giren Halk Bakkalının yenilenen Halkın Kasabı reyonunda bulunan Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde küçük üreticilerden alınan sağlıklı ve güvenilir et ürünleri, İzmir markalı işlenmiş ürünler ve karkas şeklinde satışa sunuldu. uygun fiyatlarla et. Enflasyon nedeniyle piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 40 altında satılan et işleri, vatandaşın mutfaklarına umut oldu. Halk Bakkal-Halk Kasabı şubelerinde et ürünlerinin yanı sıra İzmir’den gelen süt ürünleri, bitkisel ürünler ve Türkiye’nin dört bir yanından kooperatiflerin ürettiği doğal ve sağlıklı ürünler bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu