Haber

Şahika Ercümen Bahamalar’da Türkiye rekoru kırdı

Milli sporcu ve serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası’nda 95 metreye 2 dakika 55 saniyede dalarak Türkiye rekoru kırdı. Bu dalış aynı zamanda sabit ağırlık kategorisinde Türkiye adına yapılan en derin dalış olarak tarihe geçti.

Şahika Ercümen, Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası’nda 95 metreye 2 dakika 55 saniyede dalarak Türkiye rekoru kırdı. Dalış sonrası açıklamalarda bulunan Ercümen, Cumhuriyetin 100. yılında hedefinin 100 metre olduğunu belirterek, “Bu yarışmaya çok zor imkanlarla katılabildim, ülkemiz zorlu bir süreçten geçti ve biz de çok zorlandık. sponsorluk anlamında yeterli desteği bulamadım. Ama artık hedefimdeyim. Yeni rekorlar kırdım. Ülkemize madalya getirmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Dünyanın en prestijli dalış yarışmalarından biri olan Vertical Blue Freediving World Cup, 2008 yılından bu yana Bahamalar’da düzenleniyor. Dünyanın en derin çukurlarından biri olan 202 metre derinliğindeki Dean’s Blue Hole’da düzenlenen Dünya Kupası, bu yıl 20-30 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, İngiltere, Çin, Güney Afrika, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Japonya, Kanada, Kolombiya, Kore, Macaristan, Meksika, Ukrayna, Uruguay, Peru, Polonya dahil 24 ülkeden 40 sporcu, Rusya, Slovenya, Şili ve Tayvan yarışıyor. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu