Haber

Depremden 9 gün sonra yıkılan hastanenin enkazına gelen İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı tepkiyle karşılandı

HABER: FAHRETTİN ÖZTÜRK – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Kahramanmaraş’ta iki büyük depremden etkilenen Hatay’da İskenderun Devlet Hastanesi’nin eski SSK binasının A bloğu yıkıldı. Enkazda çok sayıda hasta ve sağlık çalışanının olduğu öğrenildi. Bu kadar çok hasta ve sağlık çalışanının cansız bedenleri çıkarıldı. Depremin ardından 9 gün sonra hastanenin enkazına gelen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, acılı vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Tosyalı, tepkilerin ardından olay yerinden ayrıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı enkaz kaldırılıyor.

TAMAMEN YIKILMIŞ BLOKTA YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ VARDI

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesindeki İskenderun Devlet Hastanesi’ne ait eski SSK binasının bir bloğu çökerken, B blokta büyük hasar meydana geldi. A blokta ise Cerrahi Yoğun Bakım, Koroner Yoğun Bakım ve Dahili Yoğun Bakım üniteleri yer aldı.

2012’DE ‘DEPREM GÜÇLÜ DEĞİL’ RAPORU VERİLDİ

Hastanenin resmi internet sitesinde yer alan ‘Hastane Tanıtım Sunumu’nun ‘Talepler’ bölümünde ‘Hastanemizin A bloğunda 2012 yılında yaptırılan ‘Deprem Dayanım Testi’ raporu negatif çıkmıştır. 1968 yılında İskenderun merkezde inşa edilen A bloğun çalışma kapasitesi 1992 yılında artırılmıştır.

BAŞKAN 9 GÜN SONRA İLK KEZ GELDİĞİ HASTANE YAKINTISINDA TEPKİYLE KARŞILAŞTI

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, depremin 9’uncu gününde yıkılan hastaneye ilk kez geldi. Enkazın başında yakınlarının kaldırılmasını bekleyen acılı vatandaşlar, belediye başkanına tepki gösterdi.

DEPREMİN “Beni sinirlendirmeyin” DEDİĞİ İDDİASI

Belediye Başkanı’nın kendisine tepki gösteren vatandaşa “Beni kızdırma” şeklinde yanıt verdiği iddia edildi. Vatandaşların protestoya tepkisi de arttı. Tosyalı, karşılaştığı tepkinin ardından olay yerinden ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu