Haber

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Kayseri’de 208 mahalle yolu açıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Kayseri’de 208 mahalle yolu açıldı

KAYSERİ Kayseri Büyükşehir Belediyesi kar çalışmaları ekipleri, etkili kar yağışı nedeniyle 8 ilçede kapanan 208 mahalle yolunu ulaşıma açarken, kapanan mahalle yolundan ayrılmadı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Köy Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı kar yağışı ekipleri, merkez ve 16 ilçe olmak üzere 7 noktada özverili çalışma yürütüyor. Öte yandan, 16 ilçeye bağlı mahalle yollarında 7 noktada 24 saat çalışma esasına göre daha etkili olan Köy Hizmetleri Müdürlüğü kar çabası grupları, kar yağışıyla birlikte anında kar çabasına müdahale ediyor.

1.664 kilometrelik yol ağında 1 günde kar temizleme

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kar yağışı nedeniyle kapalı olan Bünyan’da 19, Develi’de 25, Özvatan’da 3, Pınarbaşı’nda 75, Sarıoğlan’da 3, Sarız’da 35 olmak üzere toplam 128 işçi ve 60 araçla hizmet veriyor. 1.664 kilometrelik yol ağında Tomarza’da 30, Yahyalı’da 18 olmak üzere 208 mahalle yolunu hizmete açtı. Öte yandan Sarız Yeşilkent’teki verici istasyonuna ulaşmak isteyen TRT grubu da ulaşımın yolunu açarak grupların bölgeye ulaşmasını sağladı.

Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda şehir merkezinde ve kırsalda kapalı yol kalmazken, gruplar yol genişletme ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

esmeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu