Ekonomi

Altın fiyatlarında son durum: Gram altın ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı güne yükselişle başladıktan sonra 1.655 lira seviyesinde süreç görüyor.

Dün ons altın fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,40 altında 1.652,50 liradan tamamladı.

Saat 10.50 itibarıyla altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başladıktan sonra yüzde 0,10 artışla 1.655 liradan süreci görüyor. Birebir dakikalarda çeyrek altın 2 bin 720 liradan, Cumhuriyet altını ise 10 bin 980 liradan satılıyor.

Ons altın 1.917,0 dolardan işlem görüyor

Üst üste 4. işlem gününde de düşüş trendini sürdüren altının ons fiyatı şu sıralar önceki kapanışının oldukça altında 1.917,0 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) “şahin” adımlarını sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlendiğini kaydeden analistler, altının ons fiyatının dördüncü günde de düşüş eğilimini sürdürdüğünü kaydetti.

Fed’in Eylül ayı toplantısında politika faizinde değişiklik yapmayacağının kesin olarak değerlendirildiğini belirten analistler, bankanın Kasım ayı toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılarak yüzde 44’e yükseltilme ihtimalinin olduğunu hatırlattı.

1.930 Dolar ve 1.950 Dolar direnç konumu

ABD’de dün açıklanan bilgiye göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ağustos ayında 54,5 ile piyasa beklentilerinin üzerinde seyrederken, üst üste 8’inci ayda da hizmetler sektöründe büyümeye işaret etti.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, Euro Bölgesi’ndeki büyüme ve ABD’de haftalık işsizlik uygulamalarının takip edileceğini kaydeden Erdoğan, teknik olarak altının ons fiyatında 1.910 ve 1.900 dolar, altının ons fiyatında ise 1.930 ve 1.950 doların bulunduğunu kaydetti. Dolar direnç konumunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu