Haber

Denizli’de enerji tüketmeyecek doğal atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor

– Denizli’de elektrik tüketmeyecek doğal atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor

DENİZLİ – Çevre dostu yatırımlarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, 112 kişi kapasiteli, elektrik tüketimi olmayan doğal atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Çivril ilçesine bağlı Kocayaka Mahallesi’nin atık sularının doğaya zarar vermeden arıtılması amacıyla bölgede doğal arıtma tesisi inşa ediyor. Proje kapsamında 7.750 metrekare alan üzerine tek etapta inşa edilecek 1.012 kişi kapasiteli tesisin günde ortalama 90 metreküp atık suyu arıtacağı belirtildi. Tesisin tamamen çevre dostu ve doğayla uyumlu olacağı belirtildi. Herhangi bir elektrik tüketimi yapmayan tesisin işletme maliyetinin bulunmadığı, doğal atıksu arıtma tesisine yerleştirilen nitrojen ve fosfor gidericiler ve ihtiyaca uygun bitkiler sayesinde tarımsal kaynaklardan gelen atık suyun yeniden kullanılmasının amaçlandığı belirtildi. topografya.

Tesisin elektrik enerjisine ihtiyacı yoktur

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayata geçirdikleri çevre dostu yatırımlarla geleceğe sahip çıktıklarını belirterek, doğal atık su arıtma tesisinin bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Denizli’nin dört bir yanında yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan, “Denizli’nin güzelliklerine güzellikler katmaya, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. İhtiyaç ve talepleri karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. vatandaşlarımızın.” “Elektrik enerjisine ihtiyaç duymadan, doğal bileşenlerle çalışacak doğal atıksu arıtma tesisimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu