Haber

İZELMAN Anaokulu Torbalı Şubesi Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları Torbalı şubesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle açıldı. Sayısı 13’e ulaşan İZELMAN Anaokulları ile İzmir’in bu alanda Türkiye’ye öncülük ettiğini söyleyen Önder Soyer, yakın zamanda özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için kooperatif modelli bir anaokulu kuracaklarını duyurdu.

Şehir merkezinin yanı sıra çevre yerleşim yerlerinde de hizmet veren İZELMAN A.Ş. Anaokullarına Torbalı şubesi de eklendi. İş adamı ve hayırsever Levent Üstüntaş’ın bağışladığı yerde Torbalı Belediyesi işbirliğiyle kurulan İZELMAN Anaokulu ve Anaokulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törenle açıldı. Törene Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı. Tören “Ben Türk Çocuğuyum” adlı çocuk gösterisiyle başladı.

“EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYORUZ”

Başkan Soyer, konuşmasında yerini İZELMAN Anaokulu’na bağışlayan işadamı ve hayırsever Levent Üstüntaş’a da teşekkür etti.

“SÖZ VERDİK, YAPTIK”

Okul öncesi eğitimde İzmir’in Türkiye’de lider olmasının gurur verici olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Göreve geldikten sonra anaokulu sayımızı iki katına çıkardık. Bu okul Torbalı’nın en büyük ihtiyaçlarından biriydi. Vatandaşlarımıza rehber olarak anaokulumuzu ilçeye getirdik. Biz de söz verdik.” ve başardık, sana müjde haberler Daha fazlasını vermek isterim. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız için çok yakında bir anaokulumuzu daha açıyoruz. İzmir Eğitim Kooperatifi ile ortaklığımızla zeki çocuklarımızın okul öncesi eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız. İzmir yakında yeni bir kooperatif okul modeline kavuşacak. Artan ekonomik krize rağmen başarımızın bir sırrı var. “İzmir’in eğitimdeki örgütlü gücünü büyütme kararlılığımız budur” dedi.

İLÇENİN EN ÖNEMLİ İHTİYACI

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de ilçenin hızla geliştiğini belirterek, “Torbalı geliştikçe nüfusu artıyor. Dolayısıyla anaokulu çok önemli bir ihtiyaçtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçenin en önemli ihtiyaçlarından birini ilçemize kazandırdık. Torbalı.”

Konuşmaların ardından Önder Soyer, sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan arazi bağışçısı Levent Üstüntaş adına İbrahim Çakır’a teşekkür plaketi verdi.

TÜM GÜN EĞİTİM

Torbalı İZELMAN Anaokulu ve Anaokulu 2 bin 540 metrekare alan üzerinde müstakil binada hizmet veriyor. 670 metrekare kapalı alana sahip olan okulda yönetim ve rehberlik odası, 4 derslik, 2 yatak odası, sosyal aktivite salonu ve yemek salonu bulunmaktadır. Okulda ayrıca basketbol sahası, hobi bahçesi ve 2 adet park bulunmaktadır. Okulda 18-36 ay anaokulu grubu ile 3, 4 ve 5 yaş sınıfları dahil 87 öğrenci sabah 07.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında eğitim görüyor.

14. OKUL KİRAZ’DA

13 farklı branşta 18-68 ay arası 813 öğrenciye eğitim veren İZELMAN Anaokulları, deneyimli eğitim ekibiyle çocukları anaokulundan başlayarak ilkokula hazırlıyor. Rehberlik birimi ile çocukların duygusal gelişimini destekleyen İZELMAN Anaokulları, 3 manevi danışman ve rehberlik uzmanı, 1 psikolog ve 2 sosyolog ile çalışarak çocukları yakından gözlemliyor. Okullarda ayrıca yabancı dil, görsel sanatlar, robotik kodlama, jimnastik ve yaratıcı drama gibi branş dersleri de verilmektedir. Aralık ayında Aliağa, Ataşehir, Balçova, Beydağ, Bornova, Buca, Dikili, Evka-2, Evka-4, Girne, Görece, Güzelyalı ve Torbalı’daki İZELMAN Anaokullarına Kiraz şubesi eklenecek. Gaziemir, Tire, Bergama, Bayındır, Urla ve Menemen şubelerinin açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: ANKA / Eğitim

haber-omerli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu