Haber

Meteoroloji Uyardı: İç Anadolu ve Karadeniz’de Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.

Meteoroloji, İç Anadolu’da bu gece ve yarından itibaren Karadeniz’de yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı. Meteoroloji’nin uyarısı şu şekilde:

İç Anadolu Bölgesi’nde 29.03.2023 Çarşamba günü yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışlar, sonunda Ankara’nın güney ilçeleri olan Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri, Yozgat ve Sivas’ta meydana gelecek. ile Kırıkkale ve Karaman’ın yüksek kesimlerinde akşam saatlerinden sonra Sivas ve Yozgat’ın yüksek kesimlerinde yoğun sulu kar ve kar (10-20 cm), yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) bekleniyor. mesafenin azalması gibi olumsuzluklar.

Karadeniz Bölgesi’nde beklenen yağışın bu geceden itibaren kıyı kesimlerde şiddetli yağmur ve sulu kar, iç kesimlerde yoğun kar yağışı (10-20 cm) şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimlerinde (Trabzon, Giresun ve Ordu’nun iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat civarı) ve Bolu’nun yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) bekleniyor. . Kıyı kesimlerinde ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, buzlanma ve don, görüş mesafesinin azalması, su baskını gibi aksiliklere karşı dikkatli olunmalıdır. Perşembe sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağışların etkisini kaybetmesi beklenirken, soğuk havanın Cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu