Haber

Cem Gürdeniz: Amerikan uçak gemisi Türkiye’ye gözdağı vermek için Yunanistan’daydı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dünyanın birçok yerinden yardım geliyor. Son bilgilere göre 90 ülke Türkiyealanında 60 ülkeye yardım teklif etti ve şu anda faaliyet gösteriyor. 6 bin 810 işçi çalışıyor. toplam 19 ülke 2 bin 518Çalışanın da gelmesi bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletlerihem maddi yardım hem de ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği ülkeler arasında orta sıralarda yer almaktadır. Ancak Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD’nin depremlerdeki arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek verildiğini söyledi. USS George HW BushUçak gemisinin Türkiye’ye gönderilebileceği açıklaması tartışma yarattı.

Sosyal medya platformu Twitter #ABD gemisi istemiyoruz Binlerce paylaşım yapıldı. Etiket Türkiye’nin gündeminde ilk sırada yer aldı ancak bir süre sonra heyecantaraf kaldırıldı. heyecankullanıcılar #geminizibatsın hashtagi ile paylaşımlarına devam etmektedir.

diğer taraftan Dışişleri Bakanlığı kaynakları Sputnik’e erişildiABD’nin uçak gemisi gönderme talebinin bakanlığa ulaşmadığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığıbu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

“Yaratacağı psikolojik etki çok büyük olacak”

Sputnikkim yorum yaptı emekli Tuğamiral Cem GürdenizAyrıca “Bu gemi zaten Ege’nin güneyindeydi, Yunanistan’ın Pire limanını ziyaret ediyordu”dedi ki:

“Türkiye’de Amerikan uçak gemilerine karşı bir hassasiyet var. FETÖ, PKK/YPG gibi sorunlar ve yaptırımlar varken bu geminin gelişi, böyle bir geminin bırakın askeri stratejisini, Anadolu’nun İskenderun Körfezi gibi en stratejik bölgelerinden birine girmesi Türk kamuoyunu rahatsız ediyor. manevi yönden kamuoyu. Bu bir savaş gemisi, hastane gemisi değil. Bu tür gemiler geldiğinde çadırkent kurmaya geliyorlar. Ancak bu gemi, Pire limanına çadırkent kurmaya gelmemiştir. En büyük faydası helikopter kullanımı olabilir ama onlar zaten helikopterlerini İncirlik’te kullanıyorlar. Türkiye kara helikopteri konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Yani bu geminin İskenderun’a gelmesinin fayda sağlayacağını düşünmüyorum, aksine yaratacağı manevi etki büyük olacaktır” dedi.

‘Şüpheyle yaklaşılmalı’

“Amerikan uçak gemisi 4 ay önce Girit’teki Suda limanındaydı. Bu, Türkiye ve Rusya’ya yönelik bir gözdağıydı. 4 ay sonra Türkiye ve Rusya’ya gözdağı vermek için Pire limanına geldi”bilgi paylaşımı Gürdeniz, “Elbette uluslararası politika ve askeri ilişkiler çok dinamik bir şekilde gelişiyor. Amerika bunu fırsata çevirmek istedi. Türkiye şu anda zayıf bir konumda, tarihinin en büyük depremiyle karşı karşıya. Onların kalbini kazanmak için gemi hazırken böyle bir fırsattan yararlanmak istediler. Ancak bence geri tepiyor, Türk halkı bunu kabul etmeyecek.”ekledi.

Gürdeniz, “Türkiye elbette gücünün çok ötesinde bir felaketle karşı karşıya kaldı. Ancak güneyimizde PKK’yı kullanarak devlet kuran, Kıbrıs’ta Türk ordusunu kovmak için elinden geleni yapan, Mavi Vatan’ın sınırlarını tanımayan, Ukrayna krizinde ve Türkiye’nin tarafsız kalmasına dahi tahammül edemeyen bir ABD var. tehdit ediyor. Millet demiyorum ama bu şartlar altında Türkiye’nin bölünmesine sebep olacak bir ülkenin böyle bir durumda Türkiye’nin yardımına gelmesine şüpheyle bakılmalıdır.de vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu