Ekonomi

Coinbase, enflasyona dayanıklı yeni bir stablecoin modeli öneriyor

Investing.com – Coinbase (ABD’nin en büyük kripto para borsası) MADENİ PARA), enflasyona karşı güçlü, satın alma gücünü koruyan istikrarlı bir kripto para birimi modeli fikrini ortaya attı.

madeni para tabanı Borsa tarafından yayınlanan gönderide borsa, “flatcoin” adını verdiği yeni bir stablecoin modeliyle ilgilendiğini duyurdu. Borsa yetkilileri, son bankacılık krizine atıfta bulunarak, bu dönemde stablecoin’lerin potansiyelini vurgulamanın çok daha değerli olduğunu söyledi.

İstikrarlı kripto para birimlerinin, bağladıkları varlıklarla eşit değere sahip olması beklenir. Dolara dayalı sabit kıymetler segmentte öne çıkarken, kripto yatırımcıları piyasalardaki dalgalanmalardan korunmak için bu tür kripto paraları sıklıkla kullanıyor. Bu da stabil kripto para birimi bölümündeki işlem hacmini oldukça yüksek yapıyor. Coinbase tarafından önerilen anti-enflasyon katmanının oluşturulmasının, özellikle pandemi sonrası dönemde fiyat baskısına karşı bir hedge sağlayarak sabit varlıklara olan talebi artırabileceği düşünülüyor.

Coinbase, flatcoin projelerini desteklemek istiyor

Coinbase, bu tür çalışmaları desteklediğini geçen ay duyurmuştu. Ethereum ağında daha hızlı ve daha düşük maliyetli süreçleri destekleyen yeni bir katman-2 Blockchain ağı Base’i duyurdu. Ayrıca şirket, Base üzerinde geliştirilecek projeleri desteklemek için bir fon kurduğunu da duyurdu.

USDTVe USDC Domine edilen piyasada, bu varlıklar nakit ve oldukça likit tahvillerle desteklenmektedir. Algoritmik stabil kripto para birimleri ise temelde piyasa değeri yüksek kripto varlıklarla istikrarını korumaya çalışıyor. Dünya Doları.

Coinbase’in bu noktada desteklemek istediği sabit kripto para sistemi, para ile desteklenmeyen varlıklar, alternatif olarak prestijli para destekli varlıklar ile kripto varlıklar arasında köprü görevi gören ve “flatcoin” olarak adlandırılan varlıklardır.

Coinbase ayrıca Blockchain ağlarındaki kişisel kullanıcıların kimliğini koruyan ve merkezi olmayan finansı daha güvenilir hale getirebilecek projeleri destekleme niyetinden de bahsetti.

Coinbase, SEC baskısıaltında

Kripto para borsası ile ilgili gündemdeki bir diğer gelişme ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun geçen hafta açılan dava öncesi şirkete son bir tebligat göndermesi oldu. SEC, bu bildirimde borsanın kayıtlı olmayan menkul kıymetler ticareti yaptığı konusunda uyarıyor. Son yıllarda, SEC ve Coinbase, borsanın sunduğu çeşitli eserler konusunda sık sık çatıştı. Bu son açıklama, düzenleyici kurum ile ABD kripto para borsası arasındaki gerilimin son adımı olarak gündemde kalmaya devam ediyor.

Author: Günay Caymaz

sultanbeyli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu