Haber

Celal Şengör, İstanbul’da iki noktaya dikkat çekti: Bu bölgelerde depremin şiddeti 9’a çıkacak.

Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından Hatay’da iki deprem daha meydana geldi. Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ’da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 3 dakikanın ortasında meydana gelen depremler birçok ilde kuvvetli bir şekilde hissedildi.

CELAL ŞENGÖR’DEN DİKKAT ÇEKTİ

On binlerce insanımızın hayatını kaybettiği deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde, Prof. Dr. Celal Şengör’den dikkat çekici bir değerlendirme geldi. Şengör, İstanbul’da olası bir deprem için uyarılarını yineledi, “Yeşilköy ve Tuzla’da yoğunluk 9’a çıkacak. Büyüklük olmayacak ama yoğunluk 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 öngörüyoruz. Yeşilköy’ün zemini de iyi değil” Evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar’da tsunami tehlikesi yok. Adaları iyice sarsacak” dedi.

“DENİZ SEVİYESİNİN YÜKSELMESİ MÜMKÜN”

Edindikleri bilgilere göre İstanbul’daki depremin 2 dakika süreceğini düşündüklerini belirten Şengör, “Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek sağlam yerler ama Beşiktaş’a garanti veremem. İstanbul’daki plajlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. İstanbul. Topkapı Sarayı da çok tehlikeli bir yerde, İstanbul. Türkiye’de de deniz seviyesinin yükselme ihtimali var” dedi.

haber-tuzla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu