Haber

ABD’de bir sinagogun başkanı bıçaklanarak öldürüldü

ABD’nin Michigan eyaletinin Detroit kentinde bir sinagogun başkanı evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü. Isaac Agree Downtown Sinagogu’nun lideri 40 yaşındaki Samantha Woll’un ölümü de sinagog tarafından doğrulandı. Demokrat Kongre Üyesi Elissa Slotkin ve Michigan Başsavcısı Dana Nessel’in seçim kampanyasında çalışan Woll’un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Polis cinayetin bağlantısının araştırıldığını bildirdi.

Michigan Eyalet Polisinin soruşturmada Detroit Polis Departmanını desteklemek üzere görevlendirildiğini söyleyen Detroit Belediye Başkanı Gretchen Whitmer, “O, Michigan’ı daha iyi bir yer haline getirmek için çok çalışan, toplumunda bir ışık kaynağı ve bir yol göstericiydi” dedi.

Nessel şunları söyledi: “Sam’in vahşice öldürülmesi beni şok etti ve derinden üzdü. Sam tanıdığım en iyi insanlardan biriydi. Toplumuna, devletine ve ülkesine duyduğu sevgiyle çalıştı. Sam inancını ve aktivizmini kullandı. Herkes için daha iyi bir ortam yaratalım.”

FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

ABD’nin Chicago kentinde 6 yaşındaki Filistinli Amerikalı çocuk 26 bıçak darbesiyle öldürüldü, annesi ise ağır yaralandı. 16 Ekim’de işlenen cinayete ilişkin açıklama yapan Amerikan İslami İlişkiler Konseyi’nin (CAIR) Chicago Ofisi Direktörü Ahmed Rehab, “Maalesef insanlara karşı nefret ve düşmanlık alevleri burada körüklendi. tek taraflı ve çok istikrarsız bir yol.” (DIŞ HABER)

karpuzlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu