Haber

50 yıldır böyle kuraklık görülmedi: Baraj dibindeki ağaçlar yeşerdi

50 yıldır böyle kuraklık görülmedi: Baraj tabanında ağaçlar yeşerdi

TEKİRDAĞ Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, yağışların az olması nedeniyle suları azalan barajda suyun dibinde ağaç ve çalılar görüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, 50 yıldır böyle kuraklık görmediğini belirtti.

Ülke genelinde yağışların az olması sonucu kuraklık Tekirdağ’da korkunç yüzünü göstermeye devam ediyor. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki Yazır Barajı kuraklıktan nasibini aldı. Kurudukça barajın dibindeki çalıların arasında göründü. Havadan da görüntülenen barajdan suyun çekildiği bölgelerde ağaç dalları görülmeye başlandı. Yazır Barajı’nın yanı sıra ilçeye bağlı Bıyıkalı Göleti de kuruma noktasına geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, 50 yıldır böyle kuraklık görmediklerini söyledi.

“Gerçekten benzeri görülmemiş bir yıl yaşıyoruz”

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Hürmet yaptığı açıklamada, “2022 yılını kurak bir yıl olarak yaşadık. 2023 yılına girdik. Şu anda buğdayda bir sıkıntı yok. Belli bir yağış aldık. Ama içinde su yok. şu an dereler.Biliyorsunuz barajlar yarının altına düştü.Çiftçinin beklentisi en azından kar görmek istiyor.Nisanda Mayısta yağmur yağarsa mahsulümüz olur.Gerçekten bir olay yaşıyoruz. Böyle bir yıl görmedik. 50 yıldır böyle kuraklık yaşamadık. Bu yıl çok düşük. Bekliyoruz, inşallah hava durumu raporları “Önümüzdeki günlerde yağmurlar gösterecek. Olursa çiftçimiz rahatlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu