Haber

“ABD Büyükelçisine gerekli uyarılar yapıldı”

DİPLOMATİK kaynaklar, ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley’in Suriye ziyaretiyle ilgili olarak “ABD Büyükelçisi davet edildi, gerekli uyarılar ve mesajlar verildi” dedi.

Diplomatik kaynaklar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye ziyareti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takvimine göre İran’a tarih önerileceğini bildirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 18 Mart’ta sona erecek olan tahıl koridorunun uzatılmasına ilişkin olarak Doha’da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüştüğü ve Genel Sekreter’in Kiev’i ziyaret edeceği belirtildi. Diplomatik kaynaklar, “Rusya’nın yaşadığı sıkıntıların bir kısmı gerçek meseleler. BM Genel Sekreteri’nin ağır bir emeği var, bizim de ağır bir çabamız var, bu konuları G20 marjındaki tüm muhataplarımıza ilettik; ABD Dışişleri Bakanı Dr. Devlet, İngiltere Dışişleri Bakanı Josep Borrell yine hepsiyle müzakereler devam ediyor.Rusya’nın endişeleri, daha doğrusu karşılaştıkları tüm zorluklar aşılmadı, o yüzden burada dürüst ve objektif olmamız gerekiyor. Bu adımların BM Genel Sekreteri ile yakın koordinasyon içinde atılması ve mutabakata varılması gerekiyor. Tekrar uzatmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

‘BAĞIŞÇI TOPLANTISI İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR’ 16 Mart’ta yapılması planlanan Bağışçılar toplantısının Türkiye’de yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi nedeniyle ertelendiğini kaydeden kaynaklar, “Türk Devletleri Teşkilatı Mart’ta zirve yapacak. 16.hafta büyük ihtimalle ondan sonraki hafta.Bir yandan bu konferans ve uluslararası finans kuruluşlarıyla bundan sonraki işbirliğimize temel oluşturacak raporun hazırlıkları devam ederken, diğer yandan o konferansın hazırlıkları devam ediyor. … Bakan Çavuşoğlu dün AB’nin Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi ile iki kez telefonda görüştü. Hazırlanıyoruz. Konferans olacağını düşünüyoruz.” görüş lech geçmek. NATO ‘bu yerine geldi, bu yerine geldi’ diyor ama bu kadar olmadığını Türkiye’ye gelen bazı misafirlerimizden duyduk. Bunlar ilkesel olarak yerine getirilmemiştir, bazı yasalardaki değişiklik ve açıklamaların somut adımlara dönüştürülmesi gerekmektedir. Örneğin, terörün finansmanı, adam toplama, propaganda vb. terör faaliyetlerini içeren, bunları önleyecek somut adımlar. Bu anlaşmayı tıpkı Helsinki ve Stockholm’de olduğu gibi üçlü bir şekilde gözden geçirdik” dedi. Moskova’da yapılacak teknik toplantıda, “Dışişleri Bakanları Toplantısı için daha fazla hazırlık yapılacak. Tarihi görüşür tartışmaz, tarih bakanların kendi aralarında belirlenecek. Teknik toplantıda tarih konusunda da fikir olabilir; Diplomatik kaynaklar, depremlerin ardından Suriye ile karşılıklı taziye görüşmelerinin yapılmadığını, sadece insani yardım ulaştırmak için adımlar atıldığını kaydetti.

Diplomatik kaynaklara göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley’in Suriye ziyaretine ilişkin ‘sadece ABD askerlerinin ziyaret edildiği’ yönündeki açıklamasında, “ABD Büyükelçisi davet edildi. Gereken uyarılar ve mesajlar verildi Büyükelçinin açıklamasında ve daha sonra soruya Bakanlık Sözcüsünün verdiği cevapta da bunu söylüyorlar Ama şu bir gerçek ki ABD istese de istemese de bu terör örgütüne desteğini sürdürüyor. bu toplantı yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu