Haber

Kosova’da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle yürüyüş düzenlendi

Kosova’nın başkenti Priştine’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, “Kadın cinayetleri önceden uyarıldı”, “Daha kaç kadına tecavüz edilecek” ve “Kahrolsun ataerkillik” yazılı pankartlar açıldı ve sloganlar atıldı.

“Yürüyoruz, kutlama yapmıyoruz!” topluluk temsilcisi Merişhane Syla, Kosova’da 15 yıldan kısa bir süre içinde 50’den fazla kadının öldürüldüğünü ve yılda 2 binden fazla kadının şiddete maruz kaldığını söyledi.

Kadınlara kazanılan her hakkın özenle korunması gerektiğini belirten Syla, “Evde ve dışarıda çalışıyoruz. Günün çoğunu başkalarına ayırıyoruz. Temizlik, yemek, bakım ve çok azımız bu iş için para alıyoruz. Çok azımız siyasetle uğraşıyoruz. Hiçbirimiz belediye yönetmiyoruz. Temizlik yapmamız bekleniyor ama çok azımız bu evlerin sahibiyiz.” sözlerini kullandı.

Başkent Priştine’de Adalet Sarayı önünden başlayan yürüyüş, Başbakanlık Binası önünde yapılan konuşmaların ardından yaklaşık bir saat sonra sona erdi.

Öte yandan, Kosova’nın güneyindeki Prizren’de faaliyet gösteren Orkide Kadınlar Derneği üyeleri, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğu önüne, Türkiye’deki depremlerde yaşamını yitiren kadınlar anısına, 2015 yılı münasebetiyle karanfil bıraktı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.

kesanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu