Haber

TÜRK-İŞ ve SİME-SEN üyeleri Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı

TÜRK-İŞ ve Devlet Memurları Sendikası (SİME-SEN) üyeleri, Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu.

TÜRK – İŞ ve SİME-SEN üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim’e geldi. Yönetim kurulu üyeleri Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na yürüdü. TÜRK-İŞ ve SİME-SEN üyeleri anıta çelenk koyarak basın açıklaması yaptı.

‘BU TATİL EMEKLİLERİN GELECEĞİ, SİGORTALARDAN İLHAM ALDI, BU TATİL ÇOCUKLARIN’

TÜRK-İŞ Sendikası’ndan Cemail Bakındı, ‘Bu yıl bayramımızı kısıtlı olarak bize ayrılan Taksim Meydanı’nda kutlamak zorunda kaldık. Umuyorum ki Türkiye daha özgür olur ve herkes bu bayramları bir arada çok rahat bir şekilde kutlayabilir. Bu çabayı sürdürmekte kararlıyız. Bu bayram sadece bizim bayramımız değil. Bu bayram emeklilerin, dar gelirlilerin ve çocukların geleceğinin bayramıdır. Bunun için yeterli bir Türkiye bulmaya çalışıyoruz. Özgür bir Türkiye bulmaya çalışıyoruz. Ülkemizin zorlukları var. Maalesef bu 1 Mayıs’ı büyük bir üzüntüyle kutluyoruz. Bunu bir kutlama olarak görmüyorum, sadece haklarımız için bir haykırış. Güneyimizde 11 ilde şehit olan kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Geri kalanlara sağlık diliyorum” dedi.

‘KAMU ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI VE YASAL TALEPLERİNİ BURAYA TAŞIMAK İÇİN MEYDANA GELDİK’

Devlet Memurları Sendikası Genel Sekreteri Oğuz Durkut, “Bugün mücadelesiyle Türkiye’de örneği olmayan bir sendikal geçmişe sahip, ülkemizin en büyük bağımsız sendikalarından biri olan Devlet Memurları Sendikası olarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutlar, kamu emekçilerinin sorunlarını ve haklı taleplerini dile getirir, gündeme getirmek için meydanlardayız.Bu vesileyle başta basın emekçileri olmak üzere tüm emekçi arkadaşlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarız. 1 Mayıs’ta tarlalarda çalışmak zorunda kalanlar ve güvenliğimizi sağlayan güvenlik görevlileri.” Slope of Interest’e karanfiller bıraktı.

habertepebasi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu