Haber

Sakarya Unkapanı Meydanı açıldı

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin kalbinde 1 milyon Sakaryalıya hizmet edecek bir projeyi daha hizmete soktu. Uzun yıllardır görünümü ve kullanımıyla dikkat çeken Unkapanı Meydanı, Büyükşehir Belediyesi’nin çağdaş mimari yaklaşımıyla yeniden inşa edildi.

MODERN BİR KARE

Çevre düzenlemesi, peyzaj dokunuşları, dekoratif alanlar, dinlenme alanları, yer altı çeşmeleri ve lavaboların yer aldığı meydan projesi vatandaşların hizmetine açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu ve protokol üyeleri, meydanın açılış kurdelesini kesti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Murat Kaya, Ertuğrul Kocacık, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ömer Aslan, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, Adapazarı Belediye Başkanı ve Lider Adayı Memnun Işıksu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DEPREM SONRASI İÇİN HAYAT HAYATİ

Başkan Ulu, olası deprem sonrası için tam donanımlı modern meydanların hayati değer taşıdığını belirterek, “Olası bir depreme hazırlık için deprem öncesi çalışmaları yürütürken, sonrasında oluşacak kaosun önlenmesi için de çalışıyoruz. İnsanların buluşma noktasının düzenlenmesi, belli bir alanda yardım toplanması ve vatandaşların barınmalarının mümkün olması çok önemli. Bu konuda en önemli alanlar şehrimizin meydanlarıdır. Kentimizin belirli noktalarında meydan çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

“5 YILDIR HER ALANDA AŞKLA ÇALIŞTIK”

Yüce, “Bugün tanıtımını yaptığımız Geyve Meydanı, Sapanca Meydanı, Taraklı Meydanı, Pamukova Meydanı ve Unkapanı Meydanı. Olası bir deprem durumunda hemşerilerimize bir alan ve şehrimizin merkezine yakışır bir meydan sunuyoruz. 500 m2 alanda şehrimize yakışır bir meydan oluşturduk.”Proje sayesinde minibüs esnafımıza hem toplanma alanı hem de durak sağladık. Vatandaşlarımız ve cami cemaatimiz için de güzel bir yer altı çeşmesi yaptık. Yeşilliğin ve ferahlığın adresi oldu. 5 yıl içerisinde hemşehrilerimizin hayatlarında ihtiyaç duyduğu her alanda, ilk günkü sevgiyle elimizden gelenin en iyisini yaptık.” ifadesini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ GECE GECE ÇALIŞTI”

AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, “Büyükşehir Belediye Başkanımız 5 yıl boyunca sloganı uğruna gece gündüz çalışarak şehrimize çok güzel hizmetler kattı. Şu ana kadar verdiğiniz tüm hizmetler için teşekkür ederiz. Açılışı yapılan Unkapanı Meydanı’nın herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÇOK ÇALIŞKAN VE ÇALIŞKAN BİR CUMHURBAŞKANI…”

AK Parti Milletvekili Murat Kaya, “Cumhurbaşkanımız Sakarya’yı çok seviyor ve bu konuyu bulunduğu her platformda dile getiriyor. Bu şehrin son 5 yılı farklıydı. Başkanımız Ekrem gece gündüz çalıştı. Gece 2-3’te başkanımızla defalarca konuştuk. Allah bu sabrı, çabayı, çalışkanlığı herkese nasip etmez. “Ekrem Başkanımız çok iyi ve kaliteli çalıştı” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar meydanı gezerek projeyi inceledi.

alucra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu