Teknoloji

Nokia Markasına Veda: Bu Kez Geri Dönüş Yok

Nokia Markasına Veda: Bu Defa Geri Dönüş Yok. Lansman hazırlıklarına devam eden şirket, Nokia markasına veda ediyor.

Nokia, 2000’li yılların başında akıllı telefon pazarının en bilinen markasıydı ancak iPhone ve Android saldırılarıyla baş edemediği için büyük bir çöküş yaşadı. Nokia, Microsoft’un Windows akıllı telefon işi kapsamında 2014 yılında 5 milyar Euro’ya satın alınmıştı ancak çok geçmeden şok edici bir karar vererek akıllı telefon pazarına veda etti.

Nokia kaçınılmaz sonunu bekliyor

Finlandiyalı HMD Global konsorsiyumu tarafından satın alınarak 2016 yılında yeniden canlandırılan Nokia markası, yaklaşık yedi yıldır bazı pazarlarda farklı akıllı telefon modelleriyle varlık gösteriyor.

Ancak eski ihtişamlı günlerine dönemediği için Nokia markasına çok fazla güvenmek istemeyen HMD Global, geçtiğimiz yılın sonunda kendi markasıyla akıllı telefon üretmeye başladı. Beklenen haber bu yılın başlarında geldi. HMD Global bundan sonra sadece kendi markası altında akıllı telefon satışı yapacak ve Nokia markasını kullanmayacak.

Şirketin tablet ve tamamen kablosuz kulaklık da üreteceği söyleniyor. Bu gelişme, Nokia akıllı telefonlarının artık tamamen piyasadan çekileceğini gösteriyor. Firmanın internet sitesinde hala “Nokia Phone Maker” tabirini kullanıyor olması, en azından Nokia markalı telefonların üretilmeye devam edilmesi ihtimalini artırıyor. HMD Global, önümüzdeki MWC 2024 fuarında görücüye çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu