Yaşam

Roman Bestecilerin Eserleri Özel Konserde Seslendirildi

Doç. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun genç ve yetenekli solisti Şennur Dinleyen, Aylin Şengün Taşçı yönetimindeki bu özel konserde, Romalı bestecilerin ölümsüz eserlerini büyük bir ustalıkla seslendirdi.

Performanslarıyla Roman bestecilere saygı duruşunda bulunan grup, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Bestecilerin hayat hikayeleri ve eserlerin anlamları Jale Şengün tarafından dinleyicilere aktarıldı.

Gecenin finalinde 9/8’lik dans gösterisi izleyenlerde unutulmaz bir anı bıraktı. Renkli kostümler ve uyumlu hareketlerle sahneye çıkan dans grubu, müziğin ritmine kapılarak geceye ayrı bir güç kattı.

Unutulmaz anlarla ve coşkulu alkışlarla dolu bu özel geceyle ilgili Aylin Şengün Taşçı, “Çok başarılı ve keyifli bir konser verdik. Repertuarımız tamamen Roman bestecilerimizin eserlerinden oluşuyordu. Her eseri karşı konulmaz hoş alkışlar izledi.

Her çalışma insanlarda ayrı bir heyecan uyandırıyordu. Bunu biliyorduk çünkü Roman bestecilerin Türk müzik tarihimizde çok özel bir yeri vardır. Bunu özellikle vurgulamak adına tüm arkadaşlarım ve ben heyecanımızı izleyicilerimizle paylaştık.

“Dans gösterimizle müziğimizi görsel bir şölene dönüştürmek istedik” dedi.

ROMA MÜZİĞİ 9/8 RİTİMLERİN ÖTESİNDE BİR DERİNLİK

Şennur Dinleyen, konser sonrası yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir konserdi. İlgi çoktu. İnşallah proje devam edecek.” Roman müziğinin 9/8 müzikle sınırlı olmadığını vurguladı.

Dinleyici, Osmanlı döneminden bu yana müziğimize katkı sağlayan Roman bestecileri anarak, kültürler arası köprü kurulmasına katkı sağladıklarını söyledi.

Nevasel Türk Müziği Topluluğu, rengarenk kostümleri ve büyüleyici sahne performanslarıyla da dikkat çekti. Topluluk üyeleri giyim tercihleriyle Roman kültürünü yansıtarak izleyicilere görsel bir şölen sunmayı başardı.

8 YILLIK İZDE AMATÖR BİR HİKAYE

Bu projenin 4 aylık bir çalışma süreci sonucunda ortaya çıktığını belirten Taşçı, “Nevasel Türk Müziği Topluluğu tamamen amatör zihniyetle kurulmuş bir topluluktur.

Aynı binada yaşayan dostların komşuluk bilinciyle bir araya gelmesiyle oluşan topluluk, zamanla başarılarıyla adından söz ettirerek dev bir koroya dönüştü.

Nevasel Türk Müziği Topluluğu içerisinde doktor, öğretmen, mühendis, avukat, holding yöneticisi vb. bulunmaktadır. Topluluğun hikayesini şöyle paylaştı: “Farklı mesleklerden yaklaşık 50 kişilik bir ekip var ve her hafta Salı günleri bir araya gelerek projelerini tüm kalbiyle hayata geçirmeye çalışıyorlar.”

Her yıl yurt içi ve yurt dışında konserler veren Nevasel Türk Müziği Topluluğu, bahar aylarında yeni bir projeyi yurt dışına taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu