Haber

İki operasyon daha! 11 organizatör ve 12 silah kaçakçısı yakalandı

Flaş Haber:İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde silah imalatı ve kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik Lens-10 operasyonlarında 12 kişinin gözaltına alındığını, 93 ruhsatsız silahın ele geçirildiğini belirtti.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, halkın huzurunu bozan organize suç örgütlerinin ve onlara silah sağlayanların peşinde olduklarını belirtti.

Bu kapsamda İstanbul, Adana, Aydın, Rize ve Batman İl Jandarma Komutanlıkları ile Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendiğini kaydeden Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

“Lens-10 operasyonlarında 12 kişi gözaltına alınırken, 93 ruhsatsız silah ele geçirildi. Aramalarda 65 adet namlu, 77 adet muhtelif silah kesici ve teçhizatı, 48 adet silah şarjörü ve 237 adet silaha dönüştürülebilir fişek ele geçirildi. Tebrik ediyorum. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamız ve kahraman polislerimiz “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle, ruhsatsız silah sağlayanlara ve silah kaçakçılarına karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

GÖÇMEN KAÇAKÇILARA DARBE

İzmir’de göçmen kaçakçılığı yapanlar ve düzensiz göçmenlerin tespit edildiği evlere “Kalkan-9” operasyonu düzenlendi. 11 organizatör ve 92 göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, düzensiz göçmen olduklarını bilmelerine rağmen evlerini bu kişilere kiralayan 16 ev sahibi hakkında yasal işlem başlatıldığını belirterek; Toplamda 3 milyon 158 bin TL para cezası kesildiğini açıkladı.

KAYNAK: HABER7

basmakci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu