Ekonomi

BUYSAD Başkanı: Dolandırıcı İşletmeler Zina Tehlikesi Yaratıyor

Bursa Gıda Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Lideri Coşkun Dönmez, gıda üreten işletmelerin halk sağlığını doğrudan ilgilendirdiğini belirterek, endüstriyel gıda sektöründe ‘tezgah altı’ işletmeler konusunda uyarıda bulundu. Hileli işletmelerden gıda satın alanlar için en büyük tehdidin tağşiş olduğunu belirten Lider Dönmez, tağşişli ürünlerin uzun vadede insan sağlığına zarar verebileceğine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Coşkun Dönmez, tağşiş tehlikesiyle mücadeleye yönelik çözüm önerilerini de sıraladı. Toplu tüketime yönelik gıda üreten endüstriyel yemek firmalarının devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Dönmez, bu desteklerin vergi indirimi, yatırım teşviki ve kontrollerin artırılması şeklinde olması gerektiğini söyledi. Dönmez ayrıca endüstriyel catering bölümündeki müşterilere de seslenerek, satın aldıkları menüleri incelemelerini önerdi. Alışılmadık derecede düşük fiyatlı menülerin günümüz maliyetleriyle sağlıklı olamayacağını belirten Lider Dönmez, “Lütfen yediklerinize dikkat edin. Kendinizin ve çalışanlarınızın sağlığını riske atmayın. Anormal derecede düşük fiyat teklifleri tağşiş tehlikesine yol açabilir. Anormal derecede düşük fiyatlarla size gelen işletmelerin yemeklerini mutlaka analiz ettirin.”

Başkan Dönmez, sektörde işini iyi yapan işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri için kâr etmeleri gerektiğini hatırlatarak, müşterilerinin bilinçli tercihler yaparak sektörü desteklemelerinin önemine değindi. Önder Dönmez, “Tüketicilerimizden sağlıklı ve güvenilir gıda hizmeti veren işletmelere öncelik vermelerini rica ediyoruz. Ancak bunu yaparak sağlıklı ürünler üretebilirsiniz. Kimse maliyetinin altında satış yapamaz. Sunanların da bilmesini isterim ki; Siz çok düşük fiyatlı menüler de bunu yapamazsınız.”

Son olarak sektörde faaliyet gösteren işletmeler arasında dayanışma ve bilgi paylaşımının önemine değinen Dönmez, “Sektörümüzün daha sağlıklı ve sürdürülebilir olması için birbirimizle iş birliği yaparak çaba göstermeliyiz. Tüketicilerimizden bilinçli alışveriş yapmalarını ve öncelik vermelerini rica ediyoruz. sağlıklı gıda seçimlerine.” söz konusu. -BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu