Teknoloji

Nissan’ın benzersiz ve yenilikçi teknolojisi e-POWER Avrupa’da 100.000 satışa ulaştı

– Harici şarja ihtiyaç duymadan benzersiz bir elektrikli sürüş deneyimi sunan e-POWER teknolojisi, Nissan’ın elektrifikasyon yolculuğuna sağlam bir temel oluşturuyor.

– Tekerleklerin %100 elektrik motoruyla tahrik edilmesi sayesinde sessizliği ve heyecan verici sürüş deneyimiyle başarıya ulaşan e-POWER teknolojisi, benzersiz bir elektrikli sürüş deneyimi sunuyor.

-Avrupa’da Eylül 2022’den, Türkiye’de ise Kasım 2022’den bu yana satışa sunulan E-POWER teknolojisi, Qashqai ve X-Trail modellerinde yer alıyor.

Nissan’ın yenilikçi e-POWER teknolojisi, Eylül 2022’de Avrupa pazarına sunulmasından bu yana 100.000’den fazla müşteriyi etkiledi. Avrupa’da bugüne kadar bu eşsiz güçle donatılmış 65.367 adet Qashqai ve 34.663 adet X-Trail modeli satıldı. Türkiye’de 5.810 adet Qashqai e-POWER ve 1.636 adet X-Trail e-POWER satıldı.

Nissan’ın benzersiz e-POWER teknolojisini farklı kılan, tekerleklerin yalnızca elektrik motoruyla hareket etmesi ve kendine has dinamikleri olan bu araçların, elektrikli sürüş deneyiminin her seviyesinde fark yaratmasıdır. Bu tamamen elektrikli, zahmetsiz, akıcı ve sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

e-POWER teknolojisindeki yakıtla çalışan motor yalnızca jeneratör görevi görüyor. Elektrik aküsü yeterli güce sahip olduğunda tekerlekleri hareket ettiren elektrik motoru, yalnızca aküden gelen elektriği kullanarak tam elektrikli sürüş sağlıyor. Daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda jeneratör, elektrik motoruna güç sağlamak ve aküyü şarj etmek için elektrik üretir. Ayrıca mümkün olan her durumda güç rejenerasyonu gerçekleşir ve araç hareketinden elde edilen güç tekrar aküye gönderilir.

e-POWER müşterilerinden alınan geri bildirimler, 100 bin adetlik satışa ulaşan e-POWER teknolojisinin ve Nissan’ın ürün planlama ve mühendislik fonksiyonlarının da onun cesur, yenilikçi ruhunun bir kanıtı olduğunu gösteriyor.

Nissan X-Trail, benzersiz e-POWER teknolojisiyle Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından Türkiye’de Yılın Otomobili unvanına sahip.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hayrat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu