Haber

KDK, vatandaşların taleplerinin karşılanmasında aracılık etmeye devam ediyor

Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvurular doğrultusunda, gürültü kirliliğinin önlenmesi, taşımalı eğitim verilmesi, hastanede görev yapan göz hekimi sayısının artırılması, mezuniyet bilgilerinin sisteme yüklenmesi gibi taleplerin karşılanmasında Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) aracılık etmiştir. e-Okula.

Kurumdan yapılan açıklamada, kamu kurumları ile kişiler arasındaki sorunların çözümüne yönelik hak arayan bir kurum olan KDK’nın, başvuru sahiplerinin taleplerinin karşılanmasında aracılık etmeye devam ettiği belirtildi.

Kurumun internet sitesi üzerinden kişilerin ücretsiz başvuru yapabileceği hatırlatılarak, farklı başlıklar altında yapılan başvuruların kısa sürede sonuçlandığı bildirildi.

KDK’dan yapılan açıklamada, kesinleşen bazı başvurulara da yer verildi.

Gürültü kirliliği sorunu çözüldü

Devlet hastanesinin bitişiğindeki binada oturan bir kişi, hastane yapılırken havalandırma sisteminin evlere bakan cephede konumlandırıldığı ve bu nedenle 24 saat gürültüye maruz kaldığı şikayetiyle KDK’ya başvurdu.

Başvurucu, ikametgahında gürültü ölçümü yapılmasını ve hastanenin soğutma sisteminin taşınmasını talep etmiştir.

Görüşmelerin ardından hastane yönetimi, klima sistemlerinin izolasyonunun adapte edilmesi ve ses sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı KDK’ya bilgi verdi.

Aktarılan eğitim talebi çözümlendi

Eviyle okulu arasındaki mesafe nedeniyle çocuğunun taşımalı eğitimden yararlanmak zorunda kaldığını belirten bir veli, taleplerinin yaşadıkları ilçenin milli eğitim müdürlüğünce karşılanmaması üzerine KDK’ya başvurdu.

KDK’nın girişimlerinin ardından ilgili kurum gerekli düzenlemeleri yaparak öğrencilerin otobüs sistemi ile okula ulaşımını sağladı.

İlçedeki yetersiz doktor sayısının artırılması talebi

Yaklaşık 80 bin nüfuslu bir beldede yaşayan bir kişi, ilçe hastanesindeki göz polikliniğinde sadece bir doktorun görev yapması ve randevu almakta güçlük çekmesi üzerine göz hekimi sayısını artırmak için KDK’ya başvurdu.

Sağlık Bakanlığı ile temasa geçen KDK, göz hekimi sayısının artırılması talebini iletti. Bakanlık, açık randevu yönetmeliğine başvuracak uzman sayısına bağlı olarak doktor sayısının tamamlanacağını KDK’ya bildirdi.

Mezuniyet bilgileri e-Okul sistemine işlendi

Lise mezuniyet bilgileri e-Okul sistemine girilmeyen ve bu nedenle e-Devlet sisteminde mezuniyet bilgisi olmayan bir kişi, İçişleri Bakanlığı’na başvurmasına rağmen talebi karşılanmayınca konuyu KDK’ya taşıdı. Doğal eğitim.

KDK’nın Bakanlık ile yaptığı görüşmelerin ardından kişinin mezuniyet bilgileri e-Okul’a kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu