Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan seçim açıklaması

HatayBüyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, cumhurbaşkanlığı seçimi sonucuna ilişkin, “Siz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hep birlikte önemli bir demokratik mücadele örneğini ortaya koyduk. Tüm propagandalara ve tüm olumsuz kampanyalara rağmen” dedi. Gerçeği yansıtmayanların barış ve refah için mücadeleyi sürdürmenin doğru yol olduğuna inanıyoruz” dedi.

Başkan Savaş, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen İkinci Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçlarını bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Savaş, Türkiye seçimleri ve Hataygeçmiş olsun dileklerinde bulundu ve şu açıklamayı yaptı:

“13.Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemiz, bölgemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Siz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu birlikte önemli bir demokratik mücadele örneği sergilediniz. 23 bin şehidimizi kaybettiğimiz deprem sonrası . Hatay İstanbul’dan farklı şehirlere göç eden hemşehrilerimin bir kısmı zorluklara rağmen memleketlerine dönerek oy kullandı. Hatay seçmeni 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta olabildiğince sandık başına gitti. Hemşerilerime teşekkür ederim.

Bilindiği kadarıyla ülkemizdeki tüm Suriyeli seçmenlerin yaklaşık beşte birinin Hatay’da oy kullandığına dikkat çekmek isterim. Ayrıca sınırımızdaki sorunlar nedeniyle komşu ülkede görevde olan ve deprem nedeniyle ilimizde görev yapan çok sayıda seçmen de Hatay’da oy kullandı. Sonuç olarak, uygulamalı bir çabaydı. Tüm anti-propagandalara ve gerçeği yansıtmayan tüm olumsuz kampanyalara rağmen, ihtiyacımız olan barış ve refah için çabayı sürdürmenin en doğru yol olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir yıkıma uğramış, yüzbinlerce insanın bu kurallar çerçevesinde evsiz ve işsiz kaldığı bir şehri ayağa kaldırmak için çabalamaya devam edeceğiz. Ne zaman kendimizi yorgun hissetsek, aklımıza Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın duacı kahramanları gelir. 40 asırlık Türk yurdu Hatay’ın tek rengi kutsal alanımız olan bayrağımızın kırmızı rengidir.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu